Rêve de miel®

Izuzetno prijatna linija za negu Rêve de Miel® pravi je tretman za svaku kožu, ultra hranljiv i izuzetno umirujuć.

Baume Visage Ultra-Réconfortant
Izuzetno umirujući balzam za lice, 50 ml

Baume-Huile Corps Fondant au Miel
Topivi uljni balzam za telo na bazi meda, 200 ml

Crème Mains et Ongles
Krema za ruke i nokte, 50 ml

Crème Mains et Ongles XXL
Krema za ruke i nokte, 100ml

Stick Lèvres
Hidratantni stik za usne, 4 g

Baume Lèvres
Ultra hranljivi balzam za usne, 15 g

NUXE My beauty essentials
NUXE Neodoljivi putni set

Gel Nettoyant et Démaquillant Visage
Gel za čišćenje lica i uklanjanje šminke, 200 ml

Gel Lavant Surgras
Izuzetno bogat gel za čišćenje lica i tela, 400 ml

Super Baume Réparateur au Miel
Medeni super balzam za obnovu kože, 40 ml

Inovacija NUXE

NUXE je ponovno otkrio čudo prirode

Već više od 20 godina, ljubitelji prirode uživaju u kultnoj Rêve de Miel® liniji. Njena posebnost: med, dragoceni sastojak za lepotu s umirujućim sastojcima stvorenim za suvu kožu.

Rêve de Miel® linija za negu kože posebno je dizajnirana kako bi donela najveću prijatnost suvoj i vrlo suvoj koži i sačuvala njenu zaštitnu kožnu barijeru zahvaljujući dragocenim biljnim uljima, nudeći HRANLJIVO DELOVANJE* i med bagrema za OMEKŠAVAJUĆI UČINAK.

Darežljivi učinak meda u kombinaciji s dragocenim biljnim uljima nalazi se u srcu 7 delotvornih i izuzetno prijatnih formula za negu lica i tela, posebno prilagođenih suvoj i osetljivoj koži.

Rêve de Miel® ocrtava i neodoljivu senzualnost NUXE-a kroz slasne i rastapajuće teksture, medene i očaravajuće mirise koji obavijaju lagodnošću sva čula.

Rezultati dokazuju:
– Koža je intenzivno nahranjena: 95%**(1)
– Koži je vraćen osećaj lagodnosti: 100%**(1)
– Koža je meka na dodir: 90 %**(2)

Saveti i trikovi za lepotu

Naši saveti za nahranjenu i meku kožu.

  1. Kad imate suvu kožu, vrlo je važno odabrati prikladno sredstvo za čišćenje – nežno, bez sapuna i deterdženata koji isušuju kožu.
  2. Svakodnevno primenite hranljivi tretman na licu i telu, s posebnim naglaskom na bogate i hranljive teksture.
  3. Birajte pamučnu odeću i izbegavajte vunu ili sintetičku odeću koja bi mogla iritirati vašu kožu.

Tokom hladnijih meseci, naše lice, ruke i usne prvi su na udaru agresivnih spoljnih činilaca.

Na površini kože stanjuje se zaštitni hidrolipidni film. Koža postaje krhka, gubi svoju gipkost i elastičnost i pojavljuju se oštećenja.

U ovim područjima koja su podložna čestom trenju, koža je znatno isušenija i teže ju je obnoviti. Da bi ste omekšali i nahranili posebno suva područja, jednom nedeljno upotrebite tretman za uklanjanje pilinga i svakodnevno nanesite ultra hranljive i obnavljajuće proizvode.

Grickanje usnica je loša navika. Svakodnevno nanosite Izuzetno hranljivi balzam kako biste zaštitili svoje usnice.

Jednom nedeljno napravite piling usana. Istrljajte usne s malo šećera pomešanog s Ultrahranljivim balzamom za usne, kako biste uklonili mrtve ćelije kože.

Pre spavanja, nanesite deblji sloj hranljivog balzama za usne kako bi osigurali celonoćno hranjenje i obnovu usana.

Pri velikoj hladnoći, svaki put kada izlazite napolje nanesite hranljivu kremu za ruke u tankom sloju i obavezno navucite tople rukavice.

Pre spavanja, nemojte se ustručavati da masirate ruke duže vreme s većom količinom kreme: biće obilnije apsorbovana tokom noći. Rezultat će biti meke i nežne ruke.

Na usne nanesite Ultrahranljivi balzam za usne kako bi nahranili i zaštitili usne tokom celog dana.

Svakodnevno prema potrebi nanosite medenu Kremu za ruke i nokte kako biste ih nahranili i zaštitili.

Uveče pre nego što legnete u krevet, nanesite deblji sloj Ultrahranljivog balzama za usne, za meke usne nakon buđenja.

Umešajte u činiji 1 čajnu kašičicu omiljene dnevne kreme za lice s

1 čajnom kašičicom tečnog meda, a zatim izdašno nanesite na lice.

Nakon 5 minuta uklonite višak pamučnom blaznicom natopljenom Nežnim tonizirajućim losionom.

Aktivni sastojci medne Rêve de Miel® linije

Nežna moć meda i hranljivog suncokreta

Istovremeno kompleksan i predivan, med je nešto najbolje što priroda može ponuditi. On je rezultat alhemije između nektara cvetova koje pčele sakupljaju i negove transformacije razvijene unutar košnice.

Med je od najranijih vremena korišćen u brojne tarapeutske svrhe: toniranje kože, antiseptičko i  obnavljajuće delovanje. Već su ga žene u starom Egiptu i Rimu koristile i kao kozmetički proizvod.

NUXE koristi med zbog njegovog bogatstva šećera koje ga čini izvrsnim sastojkom za očuvanje kožne barijere od agresivnih spoljnjih uticaja i dehidratacije: istinsko bogatstvo za suvu kožu!

Sa velikim žutim cvetom koji se “okreće prema suncu” i visokom razgranatom stabljikom, suncokret je jednogodišnja biljka koja se prvenstveno uzgaja zbog svojih semenki bogatih kvalitetnim biljnim uljem.

Poreklom iz Severne Amerike i Meksika, suncokret se danas uzgaja širom sveta. Ulje ekstrakovano iz semena suncokreta bogato je nezasićenim masnim kiselinama, uključujući linolensku kiselinu. Idealno je protiv dijabetesa, a takođe je i izvrstan izvor antioksidansa vitamina E.

Laboratorija NUXE odabrala je derivat suncokretovog ulja dobijen molekularnom destilacijom, bez upotrebe hemijskih rastvora.

Sastavljen od 90% nezasićenih masnih kiselina, uključujući 20% oleinske kiseline (omega 9) i 60% linolne kiseline (omega 6), ovaj ekstrakt aktivira sintezu prirodnih lipida u koži. Stoga je idealan za hranjenje suve i osetljive kože kako bi obnovio njenu zaštitnu barijeru.

Propolis (grč. pro – pred i polis – grad, grč-lat. pripoliso – zaglađivati),  smolasta materija, tamnomrke boje.

Boja propolisa zavisi od područja sakupljanja i vrste biljnog izvora. Njegov sastav takođe varira: 50-55% smola, 20-35% voska,  5-10% eteričnih ulja, oko 5% polena i oko 5% ostalih organskih i mineralnih supstanci.

Ovaj nutritijent predstavlja najbogatiji izvor flavonoida – lekovitih biljnih sastojaka (čak preko 40). Pored njih, sadrži aromatične kiseline i druga jedinjenja. Sadrži vitamin A i vitamine B komleksa, kao i čitavu seriju oligoelemenata, među kojima su najvažniji cink, mangan, bakar i gvožđe.

Propolis poseduje antibakterijska, antivirusna, antigljivična i antiparazitska svojstva.Propolis ima posobnost da leči rane i utiče na obnavljanje epitela, te ste stoga uspešno primenjuje u dermatologiji.

NUXE Istraživanje

Izuzetno hranljiva linija koja umiruje kožu i vraća joj prijatnost

Simptomi su jasni: koža je suva, gubi svoju fleksibilnost. Moguća je i pojava perutanja (komadići mrtve kože). Na nogama prepoznajemo tzv. “krokodilsku kožu”. Ovi vidljivi znaci suve kože propraćeni su i osećajem trajne neprijatnosti: koža je gruba na dodir, javlja se crvenilo i svrab.

Takva koža traži tretman.

Koža je barijera našeg tela koja se sastoji od “cigle” = ćelija, cementiranih zajedno “cementom” = lipidima. Kada ti lipidi (ceramidi, holesterol, masne kiseline…) nedostaju, koža gubi svoju funkciju zaštitne barijere: dolazi do lakšeg isparavanja vode iz kože, a time i do lakše dehidratacije, pa koža postaje osetljivija na agresivne činioce iz okoline.

Stoga je neophodno osigurati takvoj suvoj koži hranljivu negu, odnosno lipide koji su joj potrebni kako bi vratila svoju zaštitnu funkciju.

Rêve de Miel® je linija hranljivih i izuzetno prijatnih tretmana čija se delotvornost temelji  na trostrukom delovanju = obnovi lipida, umirujućem i obnavljajućem delovanju.

Laboratorija NUXE otkrila je da med svojim višestrukim osobinama  u kombinaciji s dragocenim biljnim uljima***, predstavlja idealno rešenje za negu suve kože.

Krov za pčele

U Laboratoriji NUXE, med predstavlja deo održivog razvoja.

Laboratorija NUXE je oduvek inspirisan prirodom. Očuvanje biološke raznolikosti jedan je od njegovih glavnih briga.
Pčele su oprašujući insekti koji su bitni za reprodukciju više od 80% biljnih vrsta. Danas im preti izumiranje, što bi imalo dramatične posledice na ekosistem.

Iz tog razloga NUXE podržava zaštitu pčela, sarađujući s asocijacijom “Krov za pčele”.
Ova asocijacija sponzoriše košnice locirane u Vogezima u Francuskoj kako bi se omogućio razvoj novih kolonija pčela u ovoj regiji, čime se osigurava njihovo očuvanje i razvoj.

Sve dodatne informacije o projektu možete pročitati na: www.untoitpourlesabeilles.fr.

* Osim u Nežnom šamponu, Gelu za čišćenje lica i tela i u Gelu za uklanjanje šminke
**Test korišćenja pod dermatološkim nadzorom na 21 ženi sa suvom do vrlo suvom i osetljivom kožom tokom 28 dana. % žena koje su potvrdile nakon primene
**(1)Za Izuzetno prijatnu kremu za telo
**(2) Za Gel za čišćenje lica i tela
***Osim Gela za čišćenje lica i tela, Nežnog šampona i Gela za čišćenje lica i uklanjanje šminke.