Koliko smo puta čuli za serum, a zapravo nismo znali koja je njegova funkcija? Da li je obavezan? Kojim tipovima kože je namenjen? Kako biste svojoj koži poklonili full tretman otkrivamo odgovore na najčešća pitanja i kako da odaberete najbolji serum za svoju kožu.

U ovom članku možete saznati koji je idealan serum za vaš tip kože. Za više informacija kliknite ovde

Šta je serum?

Serumi su proizvodi za negu kože koji pomažu kremi da njeni aktivni molekuli dopru što dublje u kožu. Predstavljaju koncentrat, najjače sredstvo koje deluje direktno na izglađivanje bora i hidrataciju kože i uvek deluje dubinski. Serum ima mnogo jače delovanje od kreme. Imaju lagane i vrlo prijatne teksture. Zapravo, najbolji odgovor bi bio da je serum vrlo poželjan svakodnevni tretman kako bi naša omiljena krema, bilo dnevna ili noćna, imala potpun i delotvoran efekat. Odličan borac protiv starenja je smešten najčešće u ovaj koktel!

Kada nanosim serum?

Serum se uvek nanosi na umiveno i dobro očiščeno lice i vrat. Preporuka je nanositi serum svako jutro, a najbolje i uveče pre dnevne, odnosno noćne kreme. Uvek se nanosi uz kremu, gotovo nikada samostalno. Razlog tome je što je njegova tekstura lagana, i neodovoljna sama po sebi za negu kože. Jer kada se uz serum nanese krema, onda je koža dobila i zaštitu i prijatnost. Možemo reći da su izuzetak mešovita i masna koža, ali u hladnim danima i taj tip kože zahteva uz serum dodatnu negu u vidu anti-age kreme. Koristi se tokom cele godine, ili makar 4 puta godišnje, odnosno između godišnjih doba.

Da li je serum hidratant kože?

Jeste i nije. Naime serumi su bogati hijaluronskom kiselinom i pomažu u očuvanju vlage kože. Ali oni nisu dovoljni sami po sebi kako bismo kožu hidrirali. Uvek se preporučuje uz ovu »čašu vode« da koristite hidratantnu kremu ili fluid, u zavisnosti da li se radi o normalnoj, suvoj ili mešovitoj koži.

Da li serum i krema moraju biti iz iste linije?

Ne, nije neophodno. Može se kombinovati serum iz jedne linije, a anti-age krema iz druge.

Da li je serum dobar za moj tip kože?

Uvek! Serumi su namenjeni za sve tipove kože, ali uvek birajte u odnosu na ono šta vaša koža zahteva. Sledeća pitanja pomoći će da izaberete pravi serum i zadovoljite svoje potrebe.

Saznajte koji je idealan serum za vaš tip kože

Tvoja koži je potrebna energija i san?

Lagani fluidi poput Nuxellence linije nude savršen koncentrat energije koja će koži podariti mladalački sjaj i mladost. Noćna, Nuxellence Detox nega savršen je noćni partner svih tipova kože jer obnavlja ćelije kože. Zaštitiće kožu i obnoviti je od svih dnevnih uticaja kojima smo izloženi – stres, smog, prašina i najčešće duvanskim dim. Ujutru je koža odmorna i ten oživljen, baš kao da smo spavali 2 sata duže.

Tvoja koža je dehidrirana?

Izaberi serum koji će uz pomoć hidratantne kreme nahraniti kožu i dodatno je vlažiti. Proizvodi na bazi ekstrakta crvene morske alge sintetišu hijaluronsku kiselinu u dermisu, jer je dokazano da se čak 4x više hijaluronske kiseline sintetiše u dermisu nego u epidermisu. Serum poput Creme Fraiche de Beaute 48-časovnog seruma hidriraće kožu čak 48h sati, te sprečiti da zagađenja poput smoga, prašine i duvanskog dima uzrokuju prevremen nastanak bora.

Tvoja koža ima bore i opuštena je?

Serum koji u svom sastavu ima ekstrakt dnevnog ljiljana biće odličan izbor! On smanjuje glikaciju – proces koji uzrokuje gubitak čvrstoće kože i izaziva starenje. Dok će hijaluronska kiselina popuniti bore i pružiti 8-časovno lifting delovanje. Stoga tvoj izbor može biti Merveillance expert 8-časovni lifting serum.

Želiš globalnu negu za duboke bore?

Ulazak u menopauzu (najčešće od 50-te godine) znači gubitak signala u koži. Signali – hormoni etrogena sada se sve manje luče u našem organizmu, te koža postaje lenja, gubi sjaj, čvrstoću, a bore postaju sve dublje. Serumi u ovom periodu života treba da zadovolje najzahtevniju kožu. Nuxuriance Ultra serum vraća koži čvrstoću i gustinu, ujednačava ten te uklanja pigmentacijske mrlje. Ono što ste sigurno sada želeli u tim godinama jeste da vaša koža ponovo sija mladalačkim sjajem, a koža postaje svetlija, a konture lica oblikovane.