Kada je 1989. godine preuzela Nuxe, tada malu laboratoriju iz Pariza za istraživanje i razvoj, ćerka farmaceuta i naučnika  nasledila je svega jednu beležnicu rukom ispisanih formula. Još u ranom detinjstvu otac je uverio da je upravo svet biljaka – izvor najznačajnijih terapeutskih otkrića.

Godine 1991. Nuxe debituje na tržištu kao čaroban brend u apotekama i to upravo zahvaljujući svom prvom proizvodu Huile Prodigieuse® Čarobnom suvom ulju koje uskoro postaje kultni proizvod brenda.

Prema rečima Alize Jabès – osnivača Nuxe grupe, ovo legendarno suvo ulje nastalo je u ključnom trenutku njenog života, u iščekivanju svog prvog sina. Rastrzana između mnogih obaveza, često je između dva sastanka u kancelariju nosila kolevku kako bi se i tokom dana brinula za svoje odojče.

Kao mlada majka i mlada preduzetnica, osmislila je Huile Prodigieuse® (franc. Prodigieux – čaroban) upravo iz potrebe za jednim jedinstvenim višenamenskim proizvodom namenjenim svim ženama novog doba koje su poput nje tražile jednostavan i delotvoran proizvod za negu, ali sa sasvim novom, jedinstvenom strukturom i neodoljivim mirisom.

Njegova tajna krije se u Instinctive beauty

Nuxe ima svoju vlastitu priču. Rođena iz težnje, vođena intuicijom. Temeljna potreba, negovana i praćena od strane njegove kreatorke. Aliza Jabès razvila je Nuxe proizvode verovajući u sebe, dopuštajući čulima da je vode te sledeći svoj prirodan instinkt.

NUXE je oslobađajuća lepota, bez konformizma i klišea. Brend koji povezuje žene s njihovom unutarašnjom prirodom, kako bi mogle izraziti svoju vlastitu lepotu.

Jedinstven brend NUXE je oduvek tražio inspiraciju iz samog srca prirode, a tajna njegovog uspeha krije se u velikoj posvećenosti inovacijama.

Danas je Nuxe, zahvaljujući upravo svojim senzualnim, topivim teksturama koje se savršeno stapaju sa kožom kao i prepoznatljivim, očaravajućim mirisima najveći brend prirodne kozmetike u francuskim apotekama, br. 1 anti-age nega u francuskim apotekama*.

Upravo „Instinctive beauty“  je filozofija najvećeg brenda prirodne kozmetike u francuskim apotekama – NUXE.

NUXE roman životne nege krije u sebi mnoga pitanja.

Mi smo tu da vam damo odgovore.

NUXE ne testira, niti je ikada testirao na životinjama – ni proizvode, ali ni sastojke koji se nalaze u proizvodima.  Dodatno, i prema Evropskoj regulativi, testiranje na životinjama je zabranjeno za sve proizvođače unutar Evropske unije.

NUXE proizvodi i sastojci proizvoda prolaze kroz celi niz testiranja u laboratorijima te na dobrovoljcima, sprovedenih pod nadzorom dermatologa, kako bi se osigurala sigurnost, nežnost i učinkovitost proizvoda (ex-vivo i in-vivo).

Laboratorija NUXE trenutno nema na raspolaganju posebnu liniju namenjenu trudnicama i dojiljama. Svi naši proizvodi su testirani pod strogim nadzorom dermatologa, biologa, toksikologa… Preporučujemo da svaka žena sama donese odluku o tome da li će koristiti ili ne NUXE kozmetiku tokom trudnoće i dojenja. A kako je period trudnoće specifičan i znatno se razlikuje od ostalih životnih perioda, vrlo je bitno negovati kožu tela.

Laboratorija NUXE nema liniju posebno formulisanu za decu.

Nijedan NUXE proizvod ne sadrži gluten.

Zaštitni UV faktor (SPF) sadrže svi proizvodi na kojima je to izričito navedeno na pakovanju: svi proizvodi iz NUXE Sun linije za zaštitu od sunca (osim proizvoda za negu posle sunčanja), te Bio Beauté® by NUXE Baršunaste BB kreme koje sadrže SPF 8. Ostali NUXE proizvodi ne sadrže zaštitni faktor.

Teško je postići da kreme budu topive, mazive i s lamelarnim teksturama poput onoga kako smo navikli i zbog čega volimo Nuxe, a da imaju hemijske i mineralne filtere koji često ostavljaju beli trag i teško se razmazuju. Kreme sa filterima su teške. Nuxe je to postigao s BB kremom (8 SPF) i Nuxuriance Ultra linija (ne i u Srbiji) ima u ponudi Nuxuriance Ultra SPF 20. Naime, tu je Nuxe postigao odličnu teksturu i visoki SPF.

Takođe, NUXE Laboratorija ima visoki postotak prirodnih sastojaka, a filteri smanjuju taj postotak. Često mogu uzrokovati i alergijske reakcije i nisu pogodni za osetljivu kožu. Mineralni fiteri su za ekstremno osetljivu kožu – za bebe i decu do 3. godine, pa i za osobe sa atopijskim dermatitisom. A hemijski filteri nisu primereni za ekstremno osetljivu kožu bebe, negu kože sa atopijskim dermatitisom.

NUXE je prirodna kozmetika i kao takva sadrži prirodne sastojke koji, jednako kao u prirodi, mogu uzrokovati preosetljivost ili alergijske reakcije kod osoba koje su na njih alergične. No, Laboratorija NUXE već godinama izbegava upotrebu prirodnih sastojaka koje imaju dokazano visok alergijski potencijal te su istraživanja usmerena prirodnim sastojcima namenjenima i osetljivoj koži – poput linije za čišćenje lica s laticama ruže te Crème Fraîche® de Beauté liniji, namenjenoj i 100% osetljivoj koži.  Međutim, ukoliko imamo ekstremno osetljivu kožu, netolerantnu, hiperreaktivnu kožu ili kožne bolesti, jedino rešenje je dermatološka kozmetika.

Parabeni su konzervansi koji se koriste za produžavanje dugotrajnosti proizvoda. Jako su štetni, i najčešće se nalaze u kozmetici – kremama, ali i roll on dezodoransima. Utiču na funkcije hormona, a mogu i izazvati kancerogene promene. Proizvodi iz asortimana NUXE i Bio Beauté® by NUXE kozmetike ne sadrže parabene. NUXE koristi najbolji prirodan konzervans, a to je ulje.

Svakome ko se prijavi za uzorke proizvoda iz asortimana NUXE prirodne kozmetike na sledećem linku, potpuno besplatno šaljemo uzorke prema dobi, tipu i stanju kože. Besplatni uzorci se šalju putem obične pošte, a link za prijavu je: https://www.nuxe.rs/kontakt/

NUXE je prirodna kozmetika s visokim postotkom sastojaka prirodnog porekla, preko 90% prirodnih sastojaka. Formulama su dodati stabilizatori i sigurni sastojci koji omogućavaju konzervisanje proizvoda. A kako smo već rekli, najbolji prirodni konzervans je ulje. Svaka formula ima dodate sastojke, koji čine mazivost kreme…

NUXE je prepoznatljiv po izuzetnom užitku mirisa koji zadovoljavaju sva naša čula. Nastali su kombinacijom prirodnih i veštačkih mirisa.

Proizvodi pod markom NUXE spadaju u visokokvalitetnu prirodnu kozmetiku s 45 ekskluzivnih NUXE patenata dobijenih višegodišnjim istraživanjima. Bio Beauté® by NUXE je linija organske (BIO) kozmetike bazirana na aktivnim sastojcima organskog voća. Organska kozmetika podrazumeva da proizvodi ne sadrže pesticide, te poljoprivredni uticaj po životinje, ljude i celokupnu okolinu je prijateljski orijentisan.

NUXE proizvodi sadrže preko 90% prirodnih sastojaka kontrolisanog prirodnog porekla, dok Bio Beauté® by NUXE proizvodi obavezno sadrže minimum 95% sastojaka prirodnog porekla, uz minimalno 40% sastojaka iz sertifikovanog organskog uzgoja, te poseduje i ECOCERT I COSMEBIO organske sertifikate.

Ne, NUXE nije organska marka. To je prirodna marka kozmetike koja prati svoj vlastiti put: izbor visokokvalitetnih prirodnih aktivnih sastojaka, proizvodi bez mineralnih ulja i sastojaka životinjskog porekla (izuzev proizvoda pčela), nekomedogeni proizvodi, sastav konzerviranja bez upotrebe parabena te aktivno učestvovanje u zaštiti okoline.

NUXE Body Dezodorans ne sadrži aluminijumove soli, već čisti prirodni aluminijski puder (lat. Pottasium alum), kao derivat aluminijuma.  Ovaj prirodni mineral-kristal ima snažan antibakterijski učinak i smanjuje znojenje, no ne začepljuje pore i nije štetan za kožu, za razliku od aluminijevog hlorohidrata (aluminijeva sol) koji se nalazi u velikom broju antiperspiranata na tržištu, a koji sprečava znojenje i samim time je potencijalno štetan za kožu.

Ne, naši dezodoransi ne ostavljaju bele tragove, niti žute mrlje na odeći.

Navedene varijante Čarobnog suvog ulja imaju potpuno isti sastav te isti miris. No, obzirom da Zlatno ulje sadrži i prirodne mineralne čestice zlatnog odsjaja u svojoj bočici, moguće je da je usled njihovog prisustva, dojam mirisa Zlatnog ulja neznatno teži, zagasitiji, od mirisa klasične varijante.

NUXE Huile Prodigieuse® Čarobno suvo ulje u principu je namenjeno nezi svih tipova lica, tela i kose, no zbog svojeg uljnog sastava (7 dragocenih biljnih ulja), nije potrebno koristiti ga za negu masne do mešovite kože, obzirom da takva koža već proizvodi previše vlastitih lipida (sebuma). Masnoj do mešovitoj koži se eventualno preporučuje povremeno korišćenje kod posebnih tretmana – npr. masaža lica.

NUXE proizvodi iz različitih linija se mogu slobodno kombinovati prema vlastitim preferencijama i potrebama kože (npr. serum za hidrataciju uz anti-age negu ili serum iz jedne anti-age linije i krema iz druge).

Ponekad se može dogoditi da vam se nakon nanošenja kreme na lice, proizvod mrvi. Razlog tome je  najčešće odabir neodgovarajuće nege ili prezasićenje lica proizvodima za negu. Npr. ukoliko imate mešovitu do normalnu kožu, a upotrebili ste proizvod za suvu kožu. Ili ukoliko smatrate da imate suvu kožu pa koristite hranljiviju negu, a u stvari je samo dehidrirana i lipidi iz kreme joj predstavljaju višak i sl. Do mrvljenja može doći i ako nakon svoje uobičajene kreme nanosite dodatnu kremu (npr. BB kremu). U tom slučaju preporučujemo samostalno nanošenje BB kreme, ili nanošenje nakon seruma.

Jako je važno da na kožu redovno tretiramo pilinzima. I da je uvek tretiramo sa adekvatnim kremama namenjenim za godine i stanje kože.

Najveća razlika je u nivou prikovanja – sve BB kreme namenjene su laganom do umerenom prekrivanju nepravilnosti tena, dok tečni puderi nude znatno bolje prekrivanje nepravilnosti. No, prednost BB krema je znatno viši nivo hidratacije uz delovanje na zaštitu kože od prevremenog starenja i fotostarenja (obilje antioksidansa i UV zaštita – SPF).

NUXE je prirodna kozmetika i kao takva nije namenjena nezi kože s dermatološkim problemima, poput akni, te stoga ne sadržni niti liniju za negu problematične kože. Za negu problematične kože sklone aknama posavetujte se s farmaceutom i dermatologom oko odgovarajuće dermatološke nege.

Koža područja oko očiju višestruko je tanja od kože ostatka lica te je samim time i osetljivija, podložnija isušivanju, starenju i preosetljivosti. Njene pore su i znatno sitnije od pora ostatka lica, pa kreme za negu lica koje sadrže veće molekule ne mogu prodreti u kožu i delovati kako je namenjeno.

Osim toga, obzirom da se radi o izuzetno osetljivom području, i sastojci krema za lice mogu izazvati iritacije navedenog područja te sluznice oka (npr. mirisi i sl.). Stoga se za negu oko očiju obavezno preporučuju hipoalergeni proizvodi, posebno prilagođeni za područje oko očiju.

Sedefaste čestice u Huile Prodigieuse® Or svojim su sastavom mineralni pigmenti dobijeni od zlatno i bronzanog obojenog liskuna ili tinjca (vrste minerala). Izuzetno nežne i čiste, brižno su odabrane zbog svog predivnog zlatnog sjaja. Njihovo izvanredno svetlucanje stvara prozirnu i nežnu senu ‘karamelizovane svetlosti’, vrlo slične prirodnoj boji preplanule kože.

Naša koža se u proseku obnavlja svakih 28 dana, tj. nove se ćelije kože pomiču iz donjeg sloja epiderme prema gornjem. Drugim rečima, nakon ciklusa od 28 dana, naša se koža u potpunosti obnovi i navedeni se period preporučuje pre provere vidljivih rezultata uticaja kozmetike na kožu.

No, odluka o korišćenju prirodne kozmetike prvenstveno je odluka o zdravijoj nezi za vašu kožu i telo u celini, obzirom da je prirodna kozmetika bliža sastavom sastojcima naše kože, ona podstiče kožu da sama radi, umesto da samo nadomešta njene nedostatke, ne šteti koži, a sastojci su u potpunosti biorazgradivi.