Koliko puta smo sebi rekle da krećemo od ponedeljka na dijetu ili sa vežbama? A onda je prošlo mnogo takvih dana i sada je došao trenutak da svoje izvajano telo sa ponosom prošetamo na leto peščanim plažama. Potrudićemo se već danas krenemo za nekim zdravijim životnim navikama jer je naša koža najveći organ koji i te kako vapi za brigom i adekvatnom negom. Jer “U zdravom telu – zdrav duh.”

Otkrivamo na koje načine možemo pomoći svom telu da zablista, a potom vam dajemo i savet za brzi lifting efekat.

Mršavite ZDRAVO

Nagli gubitak kilograma posebno u kratkom vremenskom periodu dovodi do opuštanja kože tela. Nezdrave dijete mogu dovesti do sreće kada na vagi ugledate manju kilažu, ali osmeh vrlo brzo prolazi kada u ogledalu spazite svoje opušteno telo.  Gubitak od 4 – 5 kg je normalan za period od mesec dana. Sve preko je opasnost po organizam i zdravlje.

Kažite bye CIGARETAMA

Dokazano je da duvanski dim dovodi do starenja kože i samim tim do njene opuštenosti. Istraživanja su pokazala da osobe koje su aktivni pušači ili borave u prostorijama sa duvanskim dimom imaju opušteniju kožu lica i tela.

Isključivo VODA

Dovoljna količina vode pomoći će u hidrataciji kože. Činiće je elastičnijom i samim tim umanjiti stvaranje viška kože. Istraživanja kažu da je potrebno unositi 0.3 dl po 1 kg telesne težine. Stoga, odredite svoju meru i neka vam u staklenoj bočici uvek bude pri ruci. Izbegavajte da koristite plastične, nezdrave ambalaže. Staklo je svakako zdraviji izbor.

Konzumirajte PROTEINE

Proteini pomažu pri stvaranju mišića a ujedno tope masne naslage. Kombinacija proteina i ugljenih hidrata za vreme doručka idealna je da vam pruži izvor energije potreban za dnevne aktivnosti. A onda… Zaboravite na ugljene hidrate tokom dana. Proteinski ručak i večera su najbolji izbor jer sadrže kolagen koji pomaže pri učvršćivanju kože.

Nije teško! Da li se slažete sa nama?

Svakako ovih par saveta mogu biti dragoceni, a posebno efikasni ukoliko upražnjavamo fizičku aktivnost. Iako mnogi od nas pomisle “nemam vremena za teretanu”, dokazano je da je svaka fizička aktivnost poput i onih najlakših, a ne manje zabavnih, ples, šetnja, brzi hod… dragocena za zatezanje tela.

A kako nam za fizičke vežbe nije potrebna teretana, već malo dobre volje, pa i u kućnim uslovima, donosimo savete za vežbice koje ćete obožavati jer ćete ubrzo ugledati rezultate.

Volimo trbušne mišiće

Postavite mekanu podlogu na pod i uključite muziku za potpuni ugođaj. Podignite telo u položaj trbušnjaka i zadržite se 15-20 sekundi, pomerajući ispružene ruke gore – dole.

Zategnute noge poput balerine

Ustanite u uspravan položaj. Stavite noge u raskoračni stav i raširite ruke. Polako se savijajte u kolenima, sa strogo ispravljenim leđima. Ukoliko nemate tegove, napunite flašice vodom i uživajte u stvaranju zategnutih butina, listova i bedara.

Spremni za neodoljivo zategnutu zadnjicu?

Čučnite na mekanu podlogu tako što ćete se saviti na laktove. Pomerajte nogu savijenu u kolenu na gore, trudeći se da je što više podignete. Ponovite barem 5 puta po 30 podizanja, kako sa levom, tako i sa desnom nogom.

 Zavodljive, zategnute grudi

Stanite u uspravan položaj i ispravite leđa. Postavite noge u raskoračni stav. Savijte ruke iza glave. Udahnite i zategnite ruke unazad, a zatim ih pomerite napred i izdahnite vazduh. Osim što ćete zategnuti grudi ovo je savršena vežba i za oblikovanje mišića ruku. Ponovite vežbu 15 puta.

Dakle, kombinacija zdravih životnih navika je siguran put do uspeha. Ali, ne treba zaboraviti ni na kožu.

Kako pomoći koži da bude čvrsta i zategnuta?
Odgovor je jednostavan!

NUXE Intenzivna učvršćujuća krema za telo je pre svega prirodno rešenje za zdravu, zategnutu i jedru kožu tela. Afrička kigelija, jedan od glavnih sastojaka u kremi za učvršćivanje je izbor koji vekovima koriste Afrikanke, te su stoga čuvene po svojoj zategnutoj koži.

Deluje dubinski i jača strukturu kože. Dok ekstrakt brazilske mimoze i polisaharidi zobi pružaju trenutan lifting efekt, Jasmin i vitamin E štite kožu od pojave vidljivih znakova starenja. Negujte svoje grudi, stomak, ruke, bedra…

Opuštena koža tela je od sada prošlost!