Područje oko očiju znatno se razlikuje od kože na ostatku lica. Jeste li se ikada zapitali u čemu je tačno razlika? Ako svoje lice sada negujete samo jednim proizvodom, vreme je da još jednom razmislite o tome.

Naime, koža oko očiju je mnogo tanja od ostatka lica. Stoga je i sklonija starenju, podočnjacima, a ujedno i alergijskim reakcijama. Koža u predelu oka ima mnogo manje lojnih žlezda. Upravo je i to jedan od razloga zašto je neophodno korisititi posebne proizvode namenjene isključivo nezi kože oko očiju.

Kaže se da su oči ogledalo duše. No, kada se ujutro probudimo s natečenim područjem oko očiju ili tamnim kolutovima zbog kojih delujemo umorno i starije. Upravo su najveći problem većine žena podočnjaci i natečenost područja oko očiju.

Njihovi uzroci mogu biti različiti. Razne bolesti poput dijabetesa, anemije, poremećaja rada štitne žlezde. Međutim i bolesti bubrega mogu dovesti do pojave ovih ružnih kesica ispod očiju. Takođe, neke nezdrave životne navike poput cigareta, prekomernog unosa soli, nezdrave ishrane, ali i nespavanja i plača, mogu uzrokovati ove probleme. Pored genetske predispozicije, svakako i način života ima veliki uticaj na stvaranje podočnjaka.

Kako biste pravilno negovali područje oko očiju i odložili javljanje prvih znakova starenja oko očiju, donosimo vam 6 zlatnih pravila za pravilnu negu područja oko očiju.

?️ Hrana protiv podočnjaka

Za smanjenje natečenosti važno je šta jedete. Izbegavajte hranu bogatu solima i pobrinite se da unosite dovoljno vitamina K (zeleno i lisnato povrće). Vitamin B12 (crveno meso, riba, jaja, mleko), vitamin C (agrumi, paprika, nar) te antioksidansa (bobičasto voće) su idealni.

?️ Ništa bez vode

Minimalno 2 litre vode dnevno stimulisaće cirkulaciju i pospešiće uklanjanje štetnih uticaja iz organizma, a samim tim smanjiti i natečenost područja oko očiju.

?️ Naspavajte se

Pokušajte dovoljno i kvalitetno da spavate, bez prekida. Neispavanost, umor i stres smanjuju cirkulaciju, ali i remete rad nadbubrežne žlezde koja je odgovorna za regulaciju količine vode i minerala u organizmu.

?️ Podstaknite cirkulaciju fizičkim vežbama

Svakodnevna fizička vežba povećava cirkulaciju organizma i smanjuje zadržavanje tečnosti. Upravo se na ovaj način smanjuje i natečenost područja oko očiju.

?️ Prva pomoć uz hladne obloge

Kao S.O.S. rešenje, hladne obloge na očima suziće krvne žile. A i trenutno smanjiti vidljivost podočnjaka. No, obloge nikako ne smeju biti prehladne jer bi mogle dovesti do pucanja kapilara. Kao obloge mogu poslužiti kolutovi svežeg krastavca, upotrebljene vrećice zelenog čaja ili blaznice natopljene čajem od kamilice.

?️ Koristite jedan proizvod za negu lica, a poseban proizvod za negu područja oko očiju.

Zbog male količine lojnih žlezda, koža područja oko očiju osetljivija je na spoljašnje uslove od ostatka kože lice. Stoga zaboravite nanošenje krema za lice na ovo osetljivo područje i odaberite posebnu negu.  Ovaj proizvod je svojim formulama prilagođen tom vrlo osetljivom području. Prokrvljenost kože u zoni oka je slabija, a usled umora mikrocirkulacija krvi i limfe se još više usporava pa dolazi do otečenosti, tamnih kolutova i gubitka sjaja.

NOVO Multikorektivni gel balzam za područje oko očiju (za sve tipove kože) sa svojom nežnom ultra osvežavajućom teksturom, idealan proizvod. Sadrži ekstrakt prirodnog kofeina koji deluje protiv tamnih podočnjaka i natečenosti. Na taj način suzbija učinke nedovoljnog noćnog sna. Ulje lešnika, odabrano zbog svoje lagane i nemasne teksture, pomaže u jačanju ovog nežnog i krhkog područja.

Nanesite ujutro i/ili uveče.

BONUS SAVET

Pravilno nanosite proizvod za područje oko očiju

Ono što naše dame treba da znaju je da ‘’mnogo ne znači i kvalitetnije’’ pa je stoga nepotrebno koristiti velike količine kreme prilikom upotrebe. Mala količina kreme (zrna graška) je dovoljna da se nanese na željeno područje lica. Krema se stavlja isključivo na jagodičnu kost, odnosno na kost koja se nalazi ispod oka. Kremu nikada ne nanosite blizu sluznice oka jer se znojenjem ona može razliti, ući u oko i uzrokovati iritacije poput svraba, peckanja i crvenih očiju.

Antirid uvek nanosite domalim prstom jer on ima najmanji pritisak i time nećete bespotrebno ugrožavati kožu. Uvek nanosite kremu tapkanjem, a nikako utrljavanjem jer se na taj način podstiče cirkulacija, uticajući drenažno i elastično. Na ovaj način se pomaže regeneracija kože, što podstiče hidriranost kože i izbegavanje stvaranja suvoće, a time i bora. Tapkanje kremice uvek izvodite od spoljašnjeg ugla oka ka nosu.