Nega kože zimi može predstavljati pravu avanturu. Kako pronaći adekvatnu negu? Bilo da je normalna, mešovita ili suva, koža zimi treba da bude posebno tretirana.

Istina, ne može se na isti način negovati normalna i osetljiva koža. Stoga, u nastavku sledite par saveta kako bi bila zadovoljna, sveža i zdrava.

Hidratacija kože zimi

Izloženost kože grejnim telima koji dodatno isušuju vazduh zahtevaju upotrebu hidratantnih linija. Crème Fraiche linija pored toga što pruža koži 48h hidrataciju deluje na zaštitu kože od zagađenja (dim, prašina, smog…) i time sprečava prevremeno starenje. Stoga ne zaboravite u svoju svakodnevnu negu 1 do 2 puta uvrstiti serum. Serum za kožu predstavlja čašu vode koja joj je neophodna.

Sunce “sija” i zimi

Nikada nemojte otići na sneg a da pre toga niste naneli kreme sa UV zaštitnim faktorom.  Dokazano je da je UV zračenje znatno jače i intenzivnije na visokim nadmorskim visinama. Oblačan dan? Uživaće koža u njemu, ne brinite, ali samo pod uslovom da ste i pod oblacima zaštitili svoju kožu.

Nežne usne za nezaboravne selfie trenutke

Volite da delite selfie poljupce? Verujemo da da! Pod uticajem jakih mrazeva, vetrova i suvog vazduha (grejna tela u prostorijama) nepovoljno deluju na usne.

Ovaj zavodljivi deo tela često šalje jasnu poruku – Neguj me svakog dana, posebno zimi. Proizvodi bogati biljnim uljima, medom i vitaminom E prava su delicija za usnice. I, da, ne zaboravite da ovekovečite vaš poljubac na visokoj nadmorskoj visini uz nežne i hidrirane usne.

Topla kupka, a nakon nje… mmm…

Nakon napornog skijaškog dana, kako se opustiti nego uz mirisnu i nežnu kupku i vreo čaj. Dok kožu nežno sušite nakon tuširanja, izvadite iz frižidera omiljeno mleko za telo, koje će tako hladno izuzetno prijati vašoj koži. Sada vam koža kaže MERCI  😃

Ruke pokazuju da ste dama

Kada se upoznajemo sa nekim, prvo primetimo oči. A onda? Onda osetimo dodir. Nežne i negovane ruke uprkos hladnim danima, suvom vazduhu jesu uspeh. Ali kada imate pravu negu, zaboravićete na osećaj pucanja, svraba i nelagode. Bogatstvo biljnih ulja poput sunockreta i avokada i vitamina E, uz dodatak meda, biće nezaobilazna mazalica u vašoj torbici i na noćnom ormariću.