Maske za lice su jedan od proizvoda koji je namenjen za baš sve tipove kože i starosna doba. Iako je, slažemo se, potrebno odabrati masku za tip kože kojem pripadate i u odnosu na ono šta očekujete od maske. Da li je to hidratacija, sužavanje pora na licu, uklanjanje mitisera, vraćanje mladosti i sjaja koži…

U ovom članku možete saznati koja maska je odgovarajuća za vašu kožu? Za više informacija kliknite ovde

Šta maske zaista rade?

Pre nego odaberete masku za lice, najbolje je da znate šta one zapravo rade koži.  Najpre je važno da pogledate koji je sastav. U zavisnosti od njega zavisi i njena funkcija. Npr. maska od gline će biti odlična za mitisere, dok se krem maske koriste za hidriranje i negovanje kože.

#Čiste lice

Dubinsko čišćenje je jedan od glavnih uticaja maske. Iako su same micelarne vode neophodne u svakodnevnoj beauty rutini dva puta dnevno, maska će pomoći da se koža dubinski očisti jer prodire u najdublje slojeve kože. Maska je upravo ta koja na površinu može da izvuče sve nečistoće iz kože. Postoje i one koje detoksikuju kožu, te obnavljaju.

#Vraćaju sjaj koži

Neke maske za lice daju koži zdrav i blistav sjaj zahvaljujući svojim sastojcima. Stimulišu cirkulaciju krvi. Upijanjem maske u kožu šire se krvni sudovi. Međutim, potpuno isti efekat je onda kada je skinemo blaznicom. Koža postaje mekša, glađa i deluje mladalački sjajno. Upravo zato što je pojačana cirkulacija krvi, sada koža ima mnogo više kiseonika i počinje da “diše”.

#Relaksiraju kožu

Masku možemo nazvati “infuzija za kožu” jer ona zapravo pred toga što obnavlja kožu, vraća joj mladost i sjaj, deluje na reklaksaciju. Ona je idealna da je nanesete dok ležite u kadi i reklaksirate telo. Mišići su opušteni, te i koža lica deluje odmornije. Ukoliko maska sadrži mirisne sastojke, pa onda je to pravo uživanje za sva čula.

# Hidriraju kožu

Zapamtite da je hidratacija dugačija od samog vlaženja kože. Hidratacija znači da pomažete koži da izgleda sveže, odmorno i nahranjeno.

#Umiruju kožu

Maske koje umiruju kožu su savršen izbor za sve vlasnice osetljive kože. Osetljiva koža je zapravo ona koja reaguje na različite reagense, uticaje iz spoljašnje sredine. Najčešće ih je dobro naneti uveče i prespavati sa njima za što bolji efekat.

Mala zlatna pravila o maskama

Masku je najčešće potrebno nanositi 2-3 puta nedeljno. Uvek se trudite da opustite celo telo pre nego nanesete masku. Biće to uživancija “od glave do pete” ukoliko pratite sledećih par pravila:

  • Dobro umiti i očistiti lice
  • Uraditi piling kože lica, te dubinski očistiti pore
  • Prvo se istuširajte. Čisto telo opušta i relaksira celu kožu.
  • Ukoliko želite, dok se opuštate u mirišljavoj kupki i slušate omiljenu muziku, nanesite masku na lice. Sada ste prava holivudska diva, zar ne?
  • Masku nikada ne nanosite na predeo kapaka i neposredno ispod oka. Uvek izbegavajte taj predeo i oko usana.
  • Maska bi trebalo na koži da stoji između 10-15 minuta. Neke maske se ispiraju, a neke je dovoljno samo počistiti blaznicom.
  • Nikada ne ispirajte masku prevrućom vodom.
  • Uvek nakon skidanja maske, očistite kožu micelarnm vodicom ili drugim čistačem po izboru, nanesite serum, a potom i kremu. Ne zaboravite na antirid!

Najčešće greške prilikom primene maske za lice

1.
Preskačete čišćenje lica pre stavljanja maske

2.
Nanosite previše maske na lice

3.
Maska stoji previše kratko ili dugo na licu

4.
Zaboravljate na redovnu upotrebu

TEST – Koja maska je odgovarajuća za tvoju kožu?

Nuxuriance Ultra Roll on maska je inovativan proizvod čiji masažni roll on aplikator je potpuno otkrijće u svetu kozmetike. Nanošenjem maske i utrljavanjem koža se masira, prokrvljuje a ujedno i ima hladno-osvežavajući efekat. A kako koža godinama gubi signale, ona vremenom postaje lenja i uspavana. Gubi na čvrstoći i elastičnosti. A pored bora, sada više i ne sija mladalačkim sjajem. Zahvaljući bi-floralnim ćelijama šafrana i bugenvilije koža sada ponovo počinje sama da radi za nas. Nuxuriance Ultra Roll on maska zaglađuje i popunjava kožu, učvršćuje je i pojačava njenu blistavost. Koža deluje popunjeno, odmorno i čvršće, a konture lica su preoblikovane. Zahvaljujući korenu biljke maca koža dobija kiseonik, i prokuvljuje je, te postaje sveža. Za mladalački sjajnu kožu!

Beauty savet: Dok uživamo gledajući omiljenu seriju, na lice stavimo masku. Aplikator roll on maske stavimo na “OFF” i nežno masiramo lice, vrat i dekolte.

Crème Fraiche de Beaute SOS hidratantna maska za lice sa 7 biljnih mleka i biljnom hijaluronskom kiselinom predstavlja infuziju svežine i ugodnosti za dehidriranu kožu. Pruža koži intenzivnu 48-satnu hidrataciju, zaglađuje i štiti kožu od zagađenja. Zašto baš zagađenja? Zato što je jedan od prvih uzroka prevremenog starenja kože zapravo negativan uticaj sredine u kojoj boravimo 24h. Duvanski dim, zagađen vazduh, smog i prašina su razlog da u nedelju rutinu uvrstimo ovo malo hidratantno čudo!

Već posle prve primene osećaj zatezanja je smanjen, a crte lica su opuštenije. Koža je u trenu osvežena, meka i prijatna.

Beauty savet: Stavite masku 15-ak minuta u frižider. Nakon što ste očistili lice i uradili piling, tako hladnu nanesite na lice. Maska će stimulisati mikrocirkulaciju. Koža dobija kiosenik i postaje prokrvljena. Shodno tome deluje sveže i odmorno. Ako ste ovo pripremili, vreme je da krenete u provod! Sada će vaš puder na licu savršeno da vam prijstaje.

Možda je do sada maska izgledala kao “skup” tretman i ne baš neophodan. Međutim, sada smo se uverili da će koža uživati uz te male, jednostavne tretmane. I svaki pogled u ogledalu, koža nam govori samo jedno veliko HVALA.