NUXE Sun: potpuna zaštita uz božanstveno senzualan doživljaj

Laboratorija Nuxe stvorila je liniju vrhunskih proizvoda za zaštitu kože od sunca, koja pruža učinkovitu zaštitu za bezbrižno uživanje u suncu te slasne teksture i opojne mirise za savršen užitak.

Idealna zaštita za bezbrižno uživanje na suncu

Svaki od Nuxe Sun proizvoda za zaštitu kože od sunca sadrži pažljivo odabrane filtere koji štite kožu od UVA i UVB* zraka te duo vodenih i sunčanih cvetova koji hidratizuju kožu i umiruju je.** Zahvaljujući moćnom prirodnom antioksidansu u kombinaciji s biljnim prethodnikom DNK, pruža i anti-age zaštitu.

Slasne teksture očaravajućeg mirisa za glamuroznu preplanulost

Formule Nuxe Sun*** proizvoda sadrže prirodni aktivator preplanulosti: puder semenki rogača. Seme ove sredozemne biljke podstiče preplanulost već od prvog izlaganja suncu, kako bi postigli prirodan bronzani ten. Njihove senzualne teksture tope se u dodiru s kožom, otkrivajući predivan letnji miris slatke narandže, tahićanske gardenije i vanile koji vas vodi na senzualno putovanje i priziva sećanja s letnjih odmora.

Rezultati:

 • Ten je blistav: 92 %(1)
 • Preplanulost je trajna: 95 %(2)
 • Preplanulost je blistava: 100 %(2)

Kolekcija Nuxe Sun

Eau Délicieuse Parfumante Vaporisateur
Slasna mirisna vodica za telo s notama leta, 100 ml

Lait Fraicheur Apres-Soleil
Visage et Corps

Osvežavajući losion posle sunčanja, 200 ml

Crème Délicieuse Visage SPF 30
Slasna krema za zaštitu od sunca SPF 30, 50 ml

Spray Lacté Visage et Corps SPF 20
Mlečni sprej za zaštitu kože od sunca SPF 20, 150 ml

Spray Solaire Visage et Corps – Haute Protection SPF 50
Topivi sprej za visoku zaštitu kože od sunca – SPF 50, 50 ml

Huile Bronzante Visage et Corps SPF 10
Ulje za zaštitu kože od sunca i glamuroznu preplanulost – niska zaštita SPF 10, 150 ml

Huile Bronzante Visage et Corps SPF 30
Ulje za zaštitu kože od sunca i glamuroznu preplanulost SPF 30, 150 ml

Shampooing Douche Après-soleil
NUXE Sun Šampon posle sunčanja za telo i kosu, 200 ml

Lait Délicieux Visage et Corps SPF 30
Slasno mleko za zaštitu od sunca SPF 30, 150 ml

Crème Fondante Visage SPF 50
Topiva krema za visoku zaštitu kože od sunca SPF 50, 50 ml

Sun Fluide Léger Haute Protection SPF 50
Lagani fluid za zaštitu kože od sunca SPF 50, 50 ml

Saveti i trikovi za lepotu

Svi trikovi za savršenu zaštitu!

Proizvod za zaštitu od sunca potrebno je nanositi tokom celog dana, približno svaka 2 sata te nakon svakog kupanja. U periodu između 11 i 16 sati izbegavajte izlaganje suncu.

Kada UV zrake prodru u kožu, one aktiviraju melanocite. To su ćelije koje sadrže pigment melanin zbog kojega koža tamni. Radi se o samoobrambenom delovanju kože jer melanin filtirira UV zrake i na taj način igra važnu ulogu u zaštiti od sunca (zato se preplanula koža bolje »brani« od sunca).

Međutim, leti ta prirodna zaštita nije dovoljna: potrebno je upotrebiti i proizvod za zaštitu od sunca i pridržavati se uputstava za upotrebu.

Kada je koža preterano izložena UV zracima, na koži nastaju sunčane opekotine. UV zraci mogu oštetiti kožu i pre nego dođe do vidljivih opekotina. Naime, UV zraci oštećuju sastavne delove ćelija kože, što dovodi do njenog preuranjenog starenja.

Prekomerno sunčanje je opasno za zdravlje. Ukoliko se zaštitite primerenim proizvodom za zaštitu od sunca koji odgovara vašem fototipu kože te ukoliko sledite uputstva za upotrebu, kožu ćete zaštititi od oštećenja i sunčevih zraka.

Ako želite odabrati primeren proizvod za zaštitu kože od sunca, potrebno je poštovati svoj tip kože kod zaštite od sunca (to se naziva fototip kože), kao i snagu sunca.

Ako je vaša koža svetla te je podložna opekotinama od sunca, ili pak putujete u krajeve gde je sunce jako (tropski krajevi, brod ili planine), potrebno je upotrebiti proizvod za zaštitu od sunca s visokim zaštitnim faktorom (30, 50 ili 50+).

U normalnim sunčanim uslovima i SPF 30 već nudi odličnu zaštitu. U standardnim testnim uslovima SPF 30 zaustavlja čak 97% UVB zraka, dok ih SPF 50 zaustavlja 98%.

Obzirom na kvalitet zaštite nema nikakve razlike. Jedino čulne karakteristike omogućuju razlikovanje među različitim teksturama.

Radi se samo o tome šta vam više odgovara – krema ili ulje.

Već pre odlaska na odmor, kožu možete pripremiti na zdravije i ljpše tamnjenje. Možete upotrebiti dodatke prehrani za pripremu kože na sunce koji su bogati antioksidansima te pomažu koži da se bolje zaštiti od UV zraka.

Pre odlaska na odmor, svojoj koži priuštite piling, čime ćete odstraniti izumrle ćelije, a preplanuli ten postaće ravnomerniji i ujednačeniji.

Ipak, pazite da piling ne radite ujutro pre odlaska na plažu jer ćete time odstraniti najgornji zaštitni sloj pa time kožu dovodite u neposredan dodir sa suncem, zbog čega se mogu pojaviti mrlje na koži.

Svako veče kožu hidratizujte pomoću proizvoda za hidrataciju i umirivanje kože nakon sunčanja.

Preplanulost možete održati i nakon povratka s mora.

Kožu ujutro i uveče hidratizujte NUXE Sun Osvežavajućim losionom posle sunčanja, koji će koži vratiti vlažnost i produžiti preplanulost. Zahvaljujući ekstraktu pasulja, ovaj losion nastavlja da podstiče proizvodnju melanina. Laboratorija Nuxe dokazala je da ovaj ekstrakt može da produži preplanulost čak za dodatnih mesec dana.

Dobro je da koži priuštite piling barem jednom nedeljno, kako bi postala glatka i kako bi se preplanulost obnavljala. Međutim, budite oprezni: ako je piling pregrub, postaći ćete obnavljanje ćelija epiderma i vaš preplanuli ten pre će nestati.

 1. Vreme ručka provodite u hladu.
 2. Pijte puno vode!
 3. Leti se obavezno zaštitite od sunca.
 4. Ne zaboravite da UV zraci prolaze i kroz oblake!
 5. Kožu pripremite na izlaganje suncu.
 6. Od glave do pete zaštitite se proizvodom za zaštitu od sunca, uključujući i kosu.
 7. Svoju rutinu lepote prilagodite letu.
 8. Pre odlaska na letovanje, priuštite koži nežan piling.
 9. Uveče nanesite proizvod za negu kože nakon sunčanja koji će kožu hidratizovati i osvežiti.
 10. Pazite na odbijanje sunca od površina!
 1. Vreme ručka provodite u hladu.
 2. Pijte puno vode!
 3. Leti se obavezno zaštitite od sunca.
 4. Ne zaboravite da UV zraci prolaze i kroz oblake!
 5. Kožu pripremite na izlaganje suncu.
 6. Od glave do pete zaštitite se proizvodom za zaštitu od sunca, uključujući i kosu.
 7. Svoju rutinu lepote prilagodite letu.
 8. Pre odlaska na letovanje, priuštite koži nežan piling.
 9. Uveče nanesite proizvod za negu kože nakon sunčanja koji će kožu hidratizovati i osvežiti.
 10. Pazite na odbijanje sunca od površina!

Sunce može biti snažno i u gradu. Ukoliko sedite na osunčanoj terasi ili šetate po gradu, zaštitite izložene delove tela (lice, ruke, ramena, noge…) proizvodom za zaštitu od sunca koji je primeren godišnjem dobu i vašem fototipu kože.

Aktivni sastojci NUXE Sun

Moć vodenih i sunčanih cvetova za vašu kožu

Zaštita od dehidracije kože:

Sa svojim zelenim listovima i svetlo ružičastim cvetovima, vodeni zumbul jedan je od najlepših vodenih cvetova. Potiče iz tropskih krajeva, uspeva na vodenim površinama, rekama, jezerima i močvarama. Vodeni zumbul naročito je cenjen zbog svoje sposobnosti detoksikacije i prirodnog čišćenja voda u kojima se nalazi.
NUXE je odabrao zumbule uzgajane u kontrolisanim vodama u pokrajini Camargue u Francuskoj. Nadzemni delovi biljke (listovi, cvetovi i stabljika) stavljeni su u postupak prirodne ekstrakcije bez upotrebe otapala: ekološke ekstrakcije kojom je dobijen aktivan sastojak Oléoactif®.

U dobijenom aktivnom sastojku Oléoactif® iz vodenog zumbula, koncentrisane su sve karakteristike cveta te je Laboratorija NUXE dokazala da znatno poboljšavaju zaštitnu funkciju kože. Na taj način vodeni zumbul sprečava dehidraciju kože. (Patent Laboratorije NUXE, registrovan u Francuskoj).

Kau Pe je zaštitni znak Markižanskog ostrva. Malo tropsko drvo s tankim, belo-narandžastim cvetovima poznatima po svojem suptilnom mirisu, zbog koga ga nazivaju »Mirisno drvo«. Raste u šumovitim dolinama polinezijskih ostrva. Simbol je ljubavi, prijateljstva i života. Kau Pe cvet tradicionalno se upotrebljava za izradu ogrlica, a njegovi plodovi se u tradicionalnoj medicini upotrebljavaju za lečenje bronhitisa.

NUXE je odabrao Kau Pe cvet s Markižanskog ostrva budući da je bogat hidratantnim sastojcima te šećerima s umirujućim karakteristikama. To ga čini savršenim sastojkom za negu kože s opekotinama.

NUXE istraživanje

NUXE Sun: savršena zaštita

NUXE Sun ne sadrži samo UV filtere koji kožu učinkovito štite od UVA i UVB zraka, već sadrži i ćelijsku anti-age zaštitu koja je zasnovana na moćna tri biljna ekstrakta (ekstrakti riže i ruzmarina te biljni prethodnik DNK) koji pružaju učinkovitu zaštitu od prevremenog fotostarenja.

Koža je zaštićena, preplanulost je savršena i glamurozna (zahvaljujući puderu iz semenki rogača). Koža je umirena i hidratizovana (zahvaljujući vodenom zumbulu – patent Laboratorije NUXE, registrovan u Francuskoj – i Kau Pe cvetu).

Formule NUXE Sun linije povezuje jedan zajednički cilj: užitak korišćenja.

Najbolji način da bismo pojedince podstakli da se propisno zaštite od sunca jeste da im ponudimo proizvode koji ritual zaštite od sunca pretvaraju u ritual potpunog užitka.

Teksture proizvoda iz NUXE Sun linije na koži se u trenutku otapaju te se jednostavno i nežno razmazuju, dok njihov očaravajuć miris s notama slatke narandže, tahićanske gardenije i vanile sva čula prožima najlepšim mirisom letovanja.

Sunčeva svetlost sastavljena je od više tipova zraka. Ultraljubičaste zrake (UVA, UVB i UVC) mogu prodreti u kožu i uzrokovati biološke posledice, među kojima su neke blagotvorne (npr. stimulacija sinteze vitamina D), dok druge mogu biti štetne.

U slučaju prevelikog izlaganja suncu, UV zrake uzrokuju opekline, fotosenzibilne reakcije, povećano starenje kože pa čak i ozbiljna oboljenja poput raka kože.

Zato je nužno potrebno poštovati sigurnosne preporuke vezane uz izlaganje suncu (izbegavanje sunca između 11 i 16 sati kada je sunce najsnažnije…) te upotrebljavati koži primerene proizvode za zaštitu od sunca koji filtriraju UV zrake, odnosno zaustavljaju ih u većini slučajeva.

»Neka zaštita kože od sunca postane užitak, to je filozofija Nuxe Sun nege.«

Ingrid Pernet, upravnica naučnog odeljenja Laboratorije NUXE

»Neka zaštita kože od sunca postane užitak, to je filozofija Nuxe Sun nege.«

Ingrid Pernet, upravnica naučnog odeljenja Laboratorije NUXE

Recenzije

Otkrijte recenzije korisnika NUXE Sun proizvoda

Osvežavajući losion nakon sunčanja

Kožu čini čarobnom, njegov miris uvek mi iznova budi želju da produžim letnji beg.

Karin B.

Slasna krema za zaštitu kože od sunca pred, za lice, SPF 30

Već godinama koristim proizvode Nuxe Sun linije i nikada do sad nisam bila razočarana. Ova krema savršeno štiti moje lice i ne ostavlja mastan trag. Miris je fenomenalan!

Marija S.

Ulje za zaštitu kože od sunca, SPF 30

Obožavam ovo ulje! Pruža predivnu preplanulost, ali istovremeno i odličnu zaštitu za kožu. Nakon njegove upotrebe koža izgleda božanstveno, dobijam same pohvale iz svog okruženja.

Lara M.

Mlečni sprej za zaštitu kože od sunca, SPF 20

Moj ten nikada nije bio tako lep kao nakon korišćenja ove kreme. Njen je miris zaista zavodljiv, uostalom kao i uvek kod Nuxe-a.

Lucija G.

Nežan šampon za telo i kosu nakon sunčanja

Trenutak čistog užitka. Idealan proizvod za odmor jer ga mogu koristiti i za kosu i za telo.

Silvija B.

Osvežavajući losion posle sunčanja

Obožavam ga! Moja koža ostaje lepo preplanula mesecima nakon povratka s odmora.

Ana H.

*Samo za Nuxe Sun proizvode sa zaštitom
**Osim za Nuxe Sun Slasnu mirisnu vodicu i Nuxe Sun Šampon za kosu i telo.
***Osim u Nuxe Sun Slasnoj mirisnoj vodici, Šamponu za kosu i telo te Uljima za zaštitu od sunca SPF10 i SPF30.

(1) Test upotrebe sproveden pod dermatološkom kontrolom, na 22 volontera. Zadovoljstvo nakon 28 dana korišćenja Ulja za zaštitu kože od sunca, za lice i telo, SPF 10.

(2) Test upotrebe sproveden pod dermatološkom kontrolom, na 22 volontera. Zadovoljstvo nakon 28 dana korišćenja Slasnog mleka za zaštitu kože od sunca, za lice i telo, SPF 30.