Crème fraîche® de beauté

Zbog jedinstvene kombinacije biljnih mleka i ekstrakta crvene alge ova hidratantna linija pruža 48-satnu hidrataciju kože, umiruje je i štiti od zagađenja iz okoline.

Crème Fraîche ® de Beauté Crème Hydratante 48H
48H Hidratantna krema s efektom protiv zagađenja, 50 ml

Crème Fraîche ® de Beauté Crème Riche Hydratante 48H
48H Bogata hidratantna krema s efektom protiv zagađenja, 50 ml

Crème Fraîche®  de Beauté Fluide Matifiant Hydratation 48H
48H Hidratantni i matirajući fluid s efektom protiv zagađenja

Crème Fraîche® de Beauté Sérum Désaltérant Hydratation 48H
48H Hidratantni serum sa efektom protiv zagađenja, 30 ml

Crème Fraîche® de Beauté Masque SOS Hydratant 48H
48H Hidratantna i umirujuća S.O.S. maska s efektom protiv zagađenja, 50 ml

Inovacija NUXE

Crème Fraîche® de Beauté – linija koja koži pruža 48-satnu hidrataciju i štiti je od zagađenja iz okoline.

Laboratorija NUXE usavršila je liniju Crème Fraîche® de Beauté, svoju kultnu zaštitnu liniju koja koži pruža intenzirnu 48-satnu hidrataciju(1) umiruje i štiti od zagađenja.

Srce nove formule koja povećava zaštitu zahtevne kože, otkriva senzualni užitak dugotrajne, 48-satne prirodne hidratacije.

Crème Fraîche® de Beauté je linija koja koži pruža istinski užitak, a ujedinjuje senzualnu svežinu i umirujuću nežnost zahvaljujući prirodnoj kombinaciji pažljivo odabranih biljnih mleka i inovativnog aktivnog sastojka, ekstrakta crvene alge iz Baltičkog mora.

Intenzivno i neprekidno hidrira kožu, zahvaljujući mlečnoj infuziji(2) koja predstavlja i zaštitu od zagađenja i pruža nežan osećaj umirene kože.

Crème Fraîche® de Beauté je poput parfema koji ženstvenim mirisnim notama osvaja sva vaša čula svojim nežnim cvetnim potpisom – gornjim notama frezija i Petitgraina, srednjim notama cvetova pomorandže i jasmina i baznim, drvenastim notama za potpuni senzualni užitak.

Rezultati negujuće linije Crème Fraîche® de Beauté koja hidrira kožu i štiti je od zagađenja:
– koža je intenzivno hidrirana, sveža i nežna kod 100% (2) osoba.
– koža je umirena, osećaj nelagode i nadražene kože je smanjen kod 100% (2) osoba.

Saveti i trikovi za lepotu

Naši saveti za lepu kožu koja obiluje vlagom

1: Izaberite odgovarajući ritual čišćenja kože. Predlažemo negu za čišćenje bez ispiranja vodom (micelarna vodica ili mleko za uklanjanje šminke u kombinaciji s osvežavajućim losionom). Jednom nedeljno napravite nežan piling uz pomoć koga ćete odstraniti odumrle ćelije i koži vratiti sjaj.

2: Ujutro i/ili uveče kao podlogu nanesite serum koji će vašoj koži pružiti dovoljnu količinu vlage, a zatim nanesite hidratantnu kremu. Izaberite teksturu koja će odgovarati vašem tipu kože:

– Za mešovitu kožu upotrebite 48H Hidratantni fluid(1).

– Za normalnu kožu upotrebite 48H Hidratantnu kremu(1).

– Za suvu do vrlo suvu kožu upotrebite 48H Bogatu hidratantnu kremu(1).

3: Jednom nedeljno uzmite malo vremena i na lice nanesite hidratantnu masku. Pustite da deluje 10-ak min kako bi se vaša koža ‘napila’ vode te kako bi se u trenutku smirio osećaj nelagode.

Pijte dovoljno tečnosti (najmanje 2 litre vode dnevno) jer će to hidrirati vašu kožu iznutra. Takođe, pokušajte izbegavati činioce koji isušuju kožu (nagle promene temperature, hlađenje, preterano zagrevanje…).

Uz pomoć odgovarajuće nege lica, kožu zaštitite i od zagađenja.

Ako je vaša koža osetljiva, preporučujemo da ujutro i/ili uveče kao podlogu nanesete serum Crème Fraîche® de Beauté a zatim hidratantnu kremu. Ove dve formule koje intenzivno hidriraju i štite kožu od zagađenja, pravi su izbor za vas.

Kožu očistite ili uklonite šminku uz pomoć odgovarajućeg proizvoda za čišćenje za osetljivu kožu (poput NUXE linije za čišćenje s laticama damašćanske ruže).

  • Za još više svežine, hidratantnu masku pre nanošenja 15-ak minuta ohladite u frižideru.
  • Nemate vremena da masku ostavite da deluje na licu tokom dana? Učinite to noću. Nanesite srednje debeli sloj pre spavanja i utonite u dubok san.
  • Kako bi delovanje maske bilo još intenzivnije, preporučujemo da pre nanošenja hidratantne maske napravite piling lica, čime ćete odstraniti odumrle ćelije koje su se nakupile na površini kože i tako koži vratiti blistavost.

Kako biste iskoristili sve prednosti njegove izuzetno osvežavajuće teksture i postigli ultra »plumpy« rezultat, dva puta istisnite hidratantni serum i rasporedite među dlanovima. Ispružene dlanove položite na sredinu lica.

Nežno klizite od unutrašnjosti prema vanjskom delu lica i završite na vratu. Tekstura će se stopiti s kožom i pružiti trenutni učinak dobrog osećaja. Pričekajte minut, a zatim nanesite još i kremu koja će hidrirati kožu i zaštititi je od zagađenja.

Aktivni ekstrakti linije Crème Fraîche® de Beauté

Nežnost biljnih mleka u kombinaciji s visokotehnološkim ekstraktom crvene alge(3).

Biljna mleka su rezultat emulzije hidrofilnih (topivih u vodi) i lipofilnih (topivih u uljima) delova biljaka koji omogućavaju maksimalnu koncentraciju svih aktivnih molekula. Laboratorija NUXE pomno je odabrala i sakupila biljna mleka 7 biljaka (bagrem, slanutak, zeleni čaj, badem, zob, kokos, soja), poznatih po svojim hidratantnim i umirujućim svojstvima koja omekšavaju i leče kožu. Ova jedinstvena kombinacija odličan je koktel za svakodnevnu negu dehidrirane kože.

NUXE je odabrao visokotehnološki ekstrakt iz crvene alge, Furcellaria lumbricalis, koja je raširena u Baltičkom moru. Aktivan sastojak je morski šećer, koji se naziva i oligofurcaleran, i koji se dobija inovativnim, ekološkim postupkom: kada se šećer izoluje iz biljke, on se mrvi, a zatim se rehidrira u rastvoru obogaćenom morskim solima kako bi se dobio visokotehnološki koncentrat(3). Zbog dodavanja oligoelemenata, struktura novonastalih molekula slična je strukturi hijaluronske kiseline. Delovanjem na nepropusne spojeve kožnih ćelija i hijaluronsku kiselinu u epidermu, ovaj aktivni sastojak ima dvostruko delovanje i tako kožu hidrira i štiti je od zagađenja.

Budući da je upravljanje proizvodnjom energije kontrolisano pa ne nastaju otpadne supstance koje bi zagađivale okolinu, ovaj aktivni sastojak u skladu je s konceptom održivog razvoja Laboratorije NUXE.

NUXE je u ekskluzivni biljni kompleks udružio sve prednosti cvetova badema s onima koje pružaju cvetovi pomorandže. Zbog kratkotrajnosti i krhkosti latica, dobijanje aktivnog ekstrakta pravi je izazov. Kompleks ujedinjuje karakteristike oba cveta koji kožu umiruju i omekšavaju.

NUXE istraživanje

Hidratacija i zaštita kože od zagađenja

Dehidriranoj koži nedostaje voda. Znakovi: na površini kože se počinju pojavljivati sitne borice; koža je neudobna, oseća se zatezanje (posebno prilikom čišćenja vodom), iako ne konstantno. Dehidracija se može javiti kod svih tipova kože!

Zagađenje je jedan od glavnih uzročnika dehidracije kože. Mikročestice, prašina, izduvni gasovi, dim cigarete i teški metali su zagađivači koji negativno utiču na zaštitnu barijeru kože.

Rezultat: voda počinje da isparava iz kože, koža dehidrira, počinju se javljati bore, javlja se nelagoda. Zato je kožu potrebno zaštititi pomoću nege koja koži pruža intenzivnu hidrataciju i štiti je od zagađenja.

Laboratorija NUXE je otkrila izvanredne karakteristike biljnih mleka u kombinaciji s visokotehnološkim ekstraktom alge. Kombinacija u srcu novih formula Crème Fraîche® de Beauté linije pruža 48-satnu intenzivnu hidrataciju i štiti kožu od zagađenja.

*NUXE je angažovao nezavisnu laboratoriju za testiranje koja je sprovela  test bez presedana delovanja protiv zagađenja u realnim uslovima upotrebe, u samom centru Pariza, u letnjem periodu kada je zagađenje najveće. Test je pokazao 4 puta veći učinak zaštite od zagađenja s Crème Fraîche de Beauté.

*za NUXE
(1)Korneometrijski test sproveden na 10 ispitanika.
(2)Test upotrebe proveden pod dermatološkim nadzorom nad 20 osoba – % ispitanih žena koje su se slagale s tvrdnjom nakon prvog nanošenja Crème Fraîche de Beauté 48H Hidratantnog i matirajućeg fluida.
(3)High tech = visoka tehnologija
(4)Test sproveden na 21 osobi nakon nanošenja Crème Fraîche za normalnu kožu. Rezultat u poređenju s područjem koje nije bilo tretirano s Crème Fraîche de Beauté.