Da, ovo bi mogao biti naš omiljeni slogan ove zime jer kraj godine nosi posebne čari sa sobom. Zagrljaje, dodire, pažnju… i najslađe poljupce.

Toliko puta smo čuli da ruke odaju naše godine i način na koji brinemo o sebi. I istina je…

S obzirom da više ne nosimo laganu garderobu, te da su naši delovi tela manje izloženi spoljašnjim uticajima, koža ruku, a i lice su i dalje deo tela koji je potrebno dodatno negovati.

Hladni dani uz manjak vlage u vazduhu idealni su za narušavanje kvaliteta kožne barijere.

Usled smanjene količine lipida, koji pored vode i ulja čine kožu i imaju ulogu u povezivanju ćelija kože te su glavni sastojci zaštitnog, hidrolipidnog filma na površini kože, iritansi lakše prodiru, te shodno tome koža gubi vlagu, postaje suva, ispucala i sklona perutanju. Koliko je kožna barijera jaka, toliko je i sama koža spremna odupreti se hladnoći, suvom vazduhu koji je sve pristutniji s obzirom da je sezona grejanja.  S hladnijim vremenom lakše primećujemo isušivanje kože usana. Koža ruku ima manje lojnih žlezda nego neki drugi delovi tela, što je ujedno razlog zbog koga dolazi do lakšeg isušivanja. Ovaj prelazan period do snežnih dana kada ćemo ih malo ušuškati rukavicama zapravo je najgori za njih, jer nisu posebno zaštićene od vetra, hladnoće ili zagađenosti.

Pravila nege tela potrebno je prilagoditi svakom godišnjem dobu, pa je ovoga puta NUXE izbor Rêve de Miel® linije (franc. San o medu).

Iz ove slasne linije proizvoda na bazi meda, idealne za negu kože zimi, svojom neodoljivom privlačnošću izdvojili su se savršeni proizvodi za negu usana i ruku koji su postali neizostavan deo kozmetičkih torbica mnogih žena širom sveta.

Kako prepoznati savršenu kremu za ruke?

Jeste li znali?

Med je poznat kao jedan od najboljih saveznika za obnavljanje suvih i ispucalih usana. Još su drevne civilizacije Egipta i Kine prepoznale med kao lek za negu suve i oštećene kože. Bogat šećerima, med pomaže u obnavljanju i jačanju kožne barijere i deluje intenzivno protiv dehidratacije.

Stručnjaci se slažu da savršena krema za ruke prvenstveno hidrira kožu obiljem vlage, hrani je dragocenim lipidima i podstiče njeno obnavljanje. Ujedno, ona štiti kožu od agresivnih spoljnih uticaja i sprečava prevremeno starenje kože, bez masnog osećaja na koži.

Sve to, uz pomoć najsavršenijih sastojaka prirode, čini bogata NUXE Rêve de Miel® Krema za ruke i nokte. Ova legendarna krema za ruke, sadrži obilje vitamina E i samo najslasnije prirodne sastojke koji deluju na hidrataciju, hranjenje, obnovu i zaštitu kože ruku tokom cele godine: hidratantni i obnavljajući med bagrema, hranljiva biljna ulja suncokreta, avokada, kokosa, argana, slatkog badema i nevena te nezamenljivi shea buter.

Jedan od najvažnijih vitamina, vitamin E ili tokoferol, poznat i kao ‘vitamin mladosti’, izuzetno je moćan antioksidans koji deluje na intenzivnu zaštitu ćelija kože od prevremenog starenja.

Još su drevne civilizacije Egipta i Kine prepoznale med kao jedan od najboljih saveznika za obnovu suve i oštećene kože. Bogat šećerima, med bagrema pomaže u obnavljanju i jačanju kožne barijere, te deluje intenzivno protiv dehidratacije.

Ništa ne hrani kožu tako dobro kao bogata prirodna, biljna ulja. Za razliku od mineralnih ulja, biljna ulja prodiru u dublje slojeve epiderme nadomeštajući izgubljene lipide i podstičući stvaranje novih lipida, dok za razliku od mineralnih ulja koja samo stvaraju  film na površini kože. Zahvaljujući visokom udelu esencijalnih masnih kiselina, savršena su nega za suvu i oštećenu kožu.

Ulje suncokreta bogato je linoleinskom kiselinom koja poseduje snažno hidratantno, hranjivo i obnavljajuće delovanje pa ujedno podstiče prirodnu proizvodnju 3 glavne grupe lipida u koži.

Ulje argana poreklom iz Maroka, sadrži čak 80% nezasićenih masnih kiselina koje obezbeđuju učinkovitost i deluju na obnavljanje lipida u koži.

Već slavni shea buter (poznat i kao karite buter) izuzetno je bogat sastojcima poput nezasićenih masnih kiselina i vitamina, zbog čega u trenu umiruje i omekšava kožu, i uklanja osećaj zatezanja.

Upoznaj detovornu omiljenu kremu za ruke žena širom sveta

A kako nam pahulje kucaju na vrata obavezna nega barem 2 – 3 puta dnevno omiljenom NUXE Rêve de Miel® Kremom za ruke i nokte je MUST dnevnog rituala svake osobe. Ne zaboravite da ih nahranite pred spavanje uz obilje vitamina E, čuvenog vitamina mladosti, te najpoznatijeg antioksidansa koji usporava prevremeno starenje kože, kao i ostale najslađe prirodne sastojke koji deluju na hidrataciju, hranjenje, obnovu i zaštitu kože ruku tokom cele godine, sprečavajući nastanak zanoktica. Med bagrema garantuje dugotrajnu hidrataciju, hranljiva biljna ulja suncokreta, avokada, kokosa, argana, slatkog badema i nevena, kao i nezamenjivi shea buter koji štiti kožu od iritacija i omogućava joj trenutnu mekoću.

Beauty savet:

Uveče, pre spavanja, ruke u debelom sluoju namažemo kremom, te nanesemo pamučne rukavice. Raduj se jutru, jer će ruke biti mekane, nahranjene i mladolike.

Suve, ispucale i oštećene usne? Ili želite samo svakodnevnu negu? Jedan proizvod za celu porodicu?

Usne su deo tela koji je veoma izložen  svakodnevnim uticajima. Bilo da su velike letnje vrućine, ili zimska isušenost vazduha usne su uvek na ‘’udaru’’. Koža usana je fina i osetljiva. One ne sadrže lojne i znojne žlezde, što znači da nema sekrecije, a ujedno su usne jedini deo tela gde nema hidrolipidnog filma i usled toga nastaje suvoća usana odnosno gubitak vlage. Pored suvog osećaja usana kao posledica se javljaju – perutanje, bolne pukotine, a kasnije i bore. Da do navedenog ne bi došlo, neophodno je da se redovno koriste hidratantna sredstva za usne, čak i kao podloga za dekorativnu kozmetiku.

NUXE laboratorija je na jesen 2018. godine lansirala nešto novo, a drugačije. Nešto podjednako medeno, a još slasnije. Nešto, iako mnogi ne veruju da može bolje od dosadašnjeg, još savršenije i delotvornije.

Rêve de Miel® Medeni izuzetno hranljivi balzam za usne sa dodatkom propolisa…

ISTINA! Nakon 25 godina postojanja jednog od najprodavanijih NUXE proizvoda, Izuzetno hranljivog i obnavljajućeg medenog balzama za usne, Laboratorija NUXE je donela novu, podjednako savršeno mirisnu i mazivu teksturu balzama za usne.

Njegova formula obogaćena je čuvenim prirodnim blagom, propolisom. Nuxe je izbrao Propolis OleoactifR  dobijen korišćenjem ekskluzivnog procesa ekstrakcije pod nazivom oleo-eco ekstrakcija. To je dinamičan i prirodan proces, bez upotrebe rastvarača koji štiti životnu sredinu i sirovine. Omogućava optimalnu ekstrakciju svih vrednih molekula propolisa, koristeći ulje kao osnovu, odnosno biljno ulje (suncokretovo ulje). Oleoactif je bogat s aktivnim molekulima (trigliceridi, masne kiseline…) i idealan je satojak za hranjenje i oporavak oštećenih suvih usana.

Propolis, poznat po svojim hranljivim, umirujućim i obnavljajućim svojstvima, sada je još jače oružje u borbi protiv suvih i ispucalih usana. Pored medenog propolisa, nova formula ovog čuda za zaštitu i obnavljanje usana, pojačana je sa čak 25% više shea maslaca.

Beauty savet:

Uveče, pred spavanje nanesite deblji sloj balzama za usne, i ujutru poklonite najbližoj osobi nežne, meke i sočne poljupce. Dodatno, kožu u predelu oko noktiju možete negovati i balzamom za usne.

Delotvornost ovog balzama dokazana je čak i u najhladnijim uslovima u Kanadi. Ovaj  izuzetno hranljiv i obnavljajući tretman za suve usne sadrži dragocena biljna ulja čileanske ruže, slatkog badema i uljni ekstrakt nevena koji hrane, omekšavaju i regenerišu ispucale usne. Med cveta bagrema umiruje i štiti hidrolipidni sloj kože, dok shea maslac neguje kožu čineći je mekšom.

Vitamin E deluje aktioksidativno, protiv prevremenog starenja kože, a ekstrakt grejpa daje osećaj neverovatne prijatnosti prilikom korišćenja.

Koža usana je najtanja. Koža usana ima svega tri do pet slojeva ćelija i veoma je tanka u poređenju sa kožom na ostatku tela koja ima do 16 slojeva.

I usne stare. Usne svoj oblik delimično dobijaju iz kolagena. Međutim, kako starimo, telo proizvodi manje tog važnog proteina, te usne počinju da gube svoju punoću. Sa godinama usne postaju sve tanje, gube svoj volumen i uvrću se prema usnoj šupljini.

Usne se ne znoje. Zašto? Jer nemaju žlezde znojnice. Znojnice pomažu u očuvanju vlažnosti kože, zato su usne sklonije isušivanju od drugih područja na telu.

Posebno su osetljive na sunce. Usne imaju tek malu količinu melanina, prirodnog pigmenta koji štiti kožu od UV zračennja, zato je posebno važno zaštititi ih od sunca.

Pljuvačka ne hidrira usne. Naša pljuvačka je puna enzima koji razgrađuju hranu, a isti učinak imaju i na naše usne. Pljuvačka razgrađuje njihov prirodan zaštitni film te ih isušuje, zato ne ližite svoje usne u nadi da ćete ih hidrirati.

Usne imaju najviše nervnih završetaka. Usne su veoma gusto isprepletane nervnim završecima, što ih čini izuzetno osetljivim. Stoga su jedna od najvažnijih erogenih zona i zato je ljubljenje tako zabavno.

Mala medena pravila za negu usana

I uvek uz redovnu negu sa NUXE Medenim balzamom za usne, poštuj važna a ne tako komplikovana pravila.

Izbegavajte postojane i ”teške” ruževe

Mnoge žene vole da svoje pune i lepe usne istaknu teškim ruževima. To je velika greška posebno ako su one ‘’načete’’ i već iziskuju lečenje i dodatnu negu. Ovaj tip ruževa samo produbljuje problem. Dovodi do ljuspanja usana a i velikog estetskog problema. Znamo koliko nije lepo videti damu čije suve usne nose na sebi slojeve karmina koji ih dodatno isušuje. Kao savet naprskajte usne NUXE Čarobnim suvim uljem i onda nanesite lagane voljene ruževe. Još bolje nanesite Balzam za usne na bazi meda kao podlogu i time ste ih dodatno nahranili, a karmin učinili postojanijim. Makar jednom u 2 nedelje pripredite usnama piling pomoću sredstava namenjenih za to ili pak uz pomoć malog sunđera.

Uvek i svuda brini o usanama

Verujemo da volite da praznike i zimu provodite na mestima poput plaža ili planina. Iako mislite da to što ste na svežem planinskom vazduhu prija koži,  delimično je tačno. Ali… Planinsko sunce je izuzetno jako. Vetar prisutan na planinskim stazama je izuzetno prijatan ali i isušuje usne.  Koža usana ne sadrži pigmente i zbog toga je lišena prirodne zaštite od štetnog ultraljubičastog zračenja. I toplo letnje, i „hladno“ zimsko sunce – veliki je razlog da se koriste zaštitna sredstva u nezi usana.

Ishrana i hidratacija i iznutra

Dovoljna količina vode presudna je za sve procese unutar organizma pa i za negu ovog zavodljivog dela tela. Pored hidratacije neophodna je i adekvatna ishrana bogata vitaminima B , gvožđem i esencijalnim masnim kiselinama. Odsutstvo elastičnosti i starenje mogu biti u vezi sa nedostatkom vitamina А, Е i vitamini В grupe.

PROPOLIS pčele koriste kako bi oblepljivale svako strano telo koje se nađe u košnici da bi se štitile od neprijatnih mirisa i bakterija. Propolis  ima bakteriološko, antivirusno, biostimulativno i lokalno – anestetičko svojstvo .

PČELINJI VOSAK (Cera alba) predstavlja 100% prirodni proizvod, koji proizvode mlade pčele u obliku tečnog voska koji se u dodiru sa vazduhom učvršćuje i formira školjkaste ljuske. Vosak stvaraju pčele nazvane Apis mellifera, koja su poreklom iz Evrope. Pčelinji vosak se koristi i za žvakanje u kombinaciji sa medom, te pomaže pri upalama usne šupljine, obolelog jednjaka i želuca, za čišćenje nosa i grla, za lečenje desni, astme, groznice.

MED sadrži preko 200 raznih sastojaka potrebnih za život ćelija ljudskog organizma. Za 1 kg meda pčela poseti 5,6 miliona cvetova i pređe put od 40 000 km. Med je izuzetno bogat polifenolima i flavonoidima, spojevima koji su zapravo snažni antioksidansi. Oni štite ćelije kože od oksidativnog stresa, glavnog uzročnika starenja kože. Med ima posebno dobro zaštitno delovanje na kolagenska i elastinska vlakna, koja su veoma izložena delovanju slobodnih radikala, čime se povećava čvrstoća i elastičnost kože. Zahvaljujući svom antioksidativnom delovanju, med sprečava mnoga oštećenja ćelija i njihovih delova, zbog čega koža zapravo ubrzano stari. Stoga je veoma poželjan sastojak anti-age proizvoda i može znatno smanjiti pojavu dubokih bora.