Ime Nuxe gotovo je sinonim za prirodnu i kvalitetnu kozmetiku, dok NUXE anti-age nega predstavlja najprodavaniju kozmetiku u francuskim apotekama.

Pa zbog čega to Francuskinje hrle u apoteke po svoje omiljene NUXE anti-age kreme i serume? Odgovor je vrlo jednostavan. Zato jer prirodno besprekorna koža predstavlja must francuskog izgleda, a snaga učinkovitosti i užitak nege, koji kod Nuxe-a idu ruku pod ruku, oduševljava svaku zaljubljenicu u prirodnu kozmetiku koja traga za savršenom anti-age negom i  prirodnom lepotom.

Predivna je koža i nama nadohvat ruke, važno je samo odabrati one proizvode koji odgovaraju stanju i tipu naše kože.

Prva nega kože svake žene svakako jeste čišćenje kože i hidratacija. Naime, prve značajnije promene sa kožom dešavaju se u periodu puberteta, kada je potrebno obratiti pažnju posebno na čišćenje lica, te na negu protiv akni koje predstavljaju čest problem u tinejdžerskim godinama. Nakon tog period, pa recimo, od 20-25. godine, potrebno je koži dodati hidrataciju.

Zašto hidratacija? Upravo jer mladoj koži, ispod 25. godine je potrebno vlaženje, jer nedostatak vode izaziva dehidratacijske linije koje vremenom prelaze u bore.  Međutim, ovaj tretman nikada ne prestaje za jednu ženu, već se on nastavlja uz dodatan anti-age nakon 25. godine. Zapravo, svaka dama najmanje jednom godišnje treba da uvrsti u redovnu rutinu nege kože hidratacijski tretman. Naravno, u kombinaciji sa anti-age.

Pored mnogih životnih faktora, poput zagađenja, stresa, nedovoljno sna, sunce može biti neprijatelj kože. Suprotno uvreženom mišljenju, štete od sunca na koži zapravo se događaju tokom našeg detinjstva i mladosti, a posledični znakovi mogu početi da se pokazuju ​​već u ranim dvadesetim, a najjači su, kada žene dođe u menopauzu, odnosno nakon 45. godine. Pigmentni mladeži, globoke bore, koža bez energije…No, to ne znači da naša koža zahteva potpunu anti-age rutinu već od mlađih godina, naša koža ima različite potrebe u različitim razdobljima života. Nuxe stoga ima čitav spektar linija i proizvoda koji su namenjeni različitim potrebama i periodima života.

U dvadesetima i tridesetima…

Iako je možda prerano početi razmišljati o svakodnevnoj upotrebi kreme protiv bora, preventivna nega kože je neverovatno važna. Antioksidativni kompleks, kao što onaj cveta Jasmina u našoj Crème prodigieuse® boost liniji, koji se bori protiv slobodnih radikala (glavni faktor odgovoran za starenje kože) izvrstan je odabir, posebno ako živimo ubrzanim tempom života i u urbanim gradskim sredinama.  Svakako moramo da se brinemo i o regeneraciji zdravih ćelija kože i to koristeći hranljiva sredstva za čišćenje, esenciju ili tonik, hidratantnu kremu, negu oko očiju te masku po potrebi. Bićete zahvalni sami sebi u godinama koje dolaze.

DA LI STE ZNALI?

Nakon 20. godine količina kolagena se rapidno smanjuje, odnosno, svake godine koža ima 1% kolagena manje.

U četrdesetim…

Kako ulazimo u četrdesete, naša koža postaje mnogo osetljivija na uticaje starenja. Proizvodnja kolagena se rapidno smanjuje –  a kao rezultat naša koža počinje da gubi elastičnost te se pojavljuju dublje bore. Vreme je za kreme koje stimulišu proizvodnju vitalnih proteina kako bi se popunile bore i poboljšala čvrstoća kože. Ključni sastojak za tu potrebu u NUXE-u je dnevni ljiljan (Daylily Oleoactif), koji se nalazi u našoj Merveillance® Expert anti-age nezi za lifting i učvršćivanje kože. Azijski Daylily cvet i Mimoza iz Konstantinopolja, sadržani u ovim formulama, ciljaju 3 ključna proteina u mladalačkoj lepoti kože.

Upotreba dnevne i noćne anti-age nege u ovoj je dobi neverovatna važna.  Uz dnevnu i noćnu kremu, važno je dodati i serum koji će dodatno podstaći delovanje krema.  Koža će postati čvršća i „podignuta“ te kao da je ponovno udahnula mladalački sjaj.

U pedesetima i nadalje…

Većina se žena u ranim pedesetima susreće s menopauzom, što ima velike uticaje na stanje naše kože. Kako se nivo estrogena, poznatijeg kao „hormon lepote“ smanjuje, zaštitna barijera naše kože i sposobnost zadržavanja vode i lipida znatno opada, ostavljajući naš ten ozbiljno suvim i dehidriranim. Kako smo objasnili da količina kolagena u koži opada godinama, to znači zaoravo da već u 50. godini, naša koža ima čak 30% manje kolagena koji je sve slabijeg kvaliteta. Ovaj proces samo pojačava  vidljivost dubokih bora uz dodatnu pojavu tamnih mrlja i sivog tona kože.Stoga je u ovoj dobi potrebno koristiti mnogo bogatije i intenzivnije formule koje aktivno prodiru u kožu i deluje ciljano i dugotrajno. Upravo je takva naša regenerativna linija Nuxuriance® Ultra koja koristi Bi-floralne ćelije Šafrana i Bugenvilije. Ciljajući bazni sloj epidermisa i dermisa, pomaže u obnovi kože i podmlađivanju njenog izgleda.

Dakle, vreme je da izaberemo ono što nam najviše odgovara i započnemo sa svojim svakodnevnim anti-age beauty ritualom.

4 moćna anti-age sastojaka

#Vitamin E – poznat i kao „vitamin mladosti“, je prirodni sastojak kože koji pomaže protiv prevremenog starenja. Predstavlja neverovatan anti-oksidant i pomaže u neutralizaciji slobodnih radikala. Slobodni radikali pod uticajem zagađenja oštećuju DNK, te dolazi do nastanka tamnih mrlja na koži. Stoga je neophodno koži uvek dodavati vitamin E kroz svakodnevnu negu kože kozmetičkim preparatima. Takav je i Huile Prodigieuse.

#Dnevni ljiljan – poznat i kao „celodnevna lepotica“, koja zatvara latice tokom dana, a otvara noću. Ima neverovatnu moć da učvršćuje kežu i vraća joj mladalački sjaj. NUXE laboratorija je koristila proces oleo-eco ekstrakcije, odnosno proces korišćenja prirodnih rastvarača. Oleoactif deluje na čvrstoću, ciljajući 3 ključna dermalna proteina – kolagena, elastin i vimentin.

#Bugenvilija – trnovita loza, sa sićupnim belim listovima, preklom iz Brazila, prvenstveno je ukrasna biljka. Laboratorija NUXE otkrila je da su njene ćelije bogate aminikiselinama, masnim kiselinama i vitaminima, što pomaže jačanje epidermisa. Pomaže u popunjavanju bora i podmlađivanju kože.

#Šafran – poznat kao najskuplji začin na svetu, ima izuzetna umirujuća i lekovita svojstva. Kako su njegove latice bogate polifenolima, ima savršenu moć u popunjavanju bora, kao i regeneraciji kože. Upravo je ovaj cvet pomogao NUXE laboratoriji da razvije bi-floralnu ćeliju u kombinaciji sa cvetom bugenvilije, te maksimalno povećao delovanje na sprečavanje starenja kože.

Dakle, vreme je da izaberemo ono što nam najviše odgovara i započnemo sa svojim svakodnevnim anti-age beauty ritualom.