//, Nega lica, Novosti, Saveti za lepotu/Kada započeti s anti-age negom?

Ime Nuxe  gotovo je sinonim za prirodnu i kvalitetnu kozmetiku, dok NUXE anti-age nega predstavlja jednu od najtraženijih u francuskim apotekama.

Pa zbog čega to Francuskinje hrle u apoteke po svoje omiljene NUXE anti-age kreme i serume? Odgovor je vrlo jednostavan. Zato jer prirodno besprekorna koža predstavlja must francuskog izgleda, a snaga učinkovitosti i užitak nege, koji kod Nuxe-a idu ruku pod ruku, oduševljava svaku zaljubljenicu u prirodnu kozmetiku koja traga za savršenom anti-age negom i  prirodnom lepotom.

Predivna je koža i nama nadohvat ruke, važno je samo odabrati one proizvode koji odgovaraju našim godinama, kao i tipu kože.

Istina je da što pre počnemo da koristimo kremu protiv starenja, to bolje. Suprotno uvreženom mišljenju, štete od sunca na koži zapravo se događaju tokom našeg detinjstva i mladosti, a posledični znakovi mogu početi da se pokazuju ​​već u ranim dvadesetima. No, to ne znači da naša koža zahteva potpunu anti-age rutinu već od mlađih godina, naša koža ima različite potrebe u različitim razdobljima života. Nuxe stoga ima čitav spektar linija i proizvoda koji su namenjeni različitim potrebama i periodima života.

U dvadesetima i tridesetima…

Iako je možda prerano početi razmišljati o svakodnevnoj upotrebi kreme protiv bora, preventivna nega kože je neverovatno važna. Antioksidativni kompleks, kao što onaj cveta Jasmina u našoj Crème prodigieuse® boost liniji, koji se bori protiv slobodnih radikala (glavni faktor odgovoran za starenje kože) izvrstan je odabir, posebno ako živimo ubrzanim tempom života i u urbanim gradskim sredinama.  Svakako moramo da se brinemo i o regeneraciji zdravih ćelija kože i to koristeći hranljiva sredstva za čišćenje, esenciju ili tonik, hidratantnu kremu, negu oko očiju te masku po potrebi. Bićete zahvalni sami sebi u godinama koje dolaze.

Uprkos tome što se ozbiljniji znakovi starenja počinju javljati kasnije u životu, u našim dvadesetima, posebno tridesetima, koža može početi da gubi sjaj i blistavost te biti sklona dehidraciji. Počinju da se pojavljuju i prve bore prvenstveno kao posledica nedovoljnog sna i zagađenja iz okoline. U tom slučaju sastojci poput hijalurosnke kiseline i detoks kompleksa vrlo su delotvorni. Boosteri poput Nuxellence® Eclat i Detox – za dnevnu i noćnu negu – pružiće koži optimalnu hidrataciju i blistavost, napuniti ćelije kože optimalnim nivoom energije, dok će noću pomoći koži da se potpuno obnovi detoksikujući je od ćelijskog otpada nakupljenog tokom dana.  Formule su prilagođene svim tipovima kože, pa i svim životnim razdobljima.

U četrdesetim…

Kako ulazimo u četrdesete, naša koža postaje mnogo osetljivija na uticaje starenja. Proizvodnja kolagena se rapidno smanjuje, a kao rezultat naša koža počinje da gubi elastičnost te se pojavljuju dublje bore. Vreme je za kreme koje stimulišu proizvodnju vitalnih proteina kako bi se popunile bore i poboljšala čvrstoća kože. Ključni sastojak za tu potrebu u NUXE-u je dnevni ljiljan (Daylily Oleoactif), koji se nalazi u našoj Merveillance® Expert anti-age nezi za lifting i učvršćivanje kože. Azijski Daylily cvet i Mimoza iz Konstantinopolja, sadržani u ovim formulama, ciljaju 3 ključna proteina u mladalačkoj lepoti kože.

Upotreba dnevne i noćne anti-age nege u ovoj je dobi neverovatna važna.  Uz dnevnu i noćnu kremu, važno je dodati i serum koji će „zaključati“ vlagu u koži, ali i dodatno podstaći delovanje krema.  Koža će postati čvršća i „podignuta“ te kao da je ponovno udahnula mladalački sjaj.

U pedesetima i nadalje…

Većina se žena u ranim pedesetima susreće s menopauzom, što ima velike uticaje na stanje naše kože. Kako se nivo estrogena smanjuje, zaštitna barijera naše kože i sposobnost zadržavanja vode i lipida znatno opada, ostavljajući naš ten ozbiljno suvim i dehidriranim. Ovaj proces samo pojačava  vidljivost dubokih bora uz dodatnu pojavu tamnih mrlja i sivog tona kože. Stoga je u ovoj dobi potrebno koristiti mnogo bogatije i intenzivnije formule koje aktivno prodiru u kožu. Upravo je takva naša regenerativna linija Nuxuriance® Ultra koja koristi Bi-floralne ćelije Šafrana i Bugenvilije. Ciljajući bazni sloj epidermisa, pomaže u obnovi kože i podmlađivanju njenog izgleda.

Dakle, vreme je da izaberemo ono što nam najviše odgovara i započnemo sa svojim svakodnevnim anti-age beauty ritualom.

2019-03-22T14:07:59+00:00

Leave A Comment