Pospremite bogate kreme koje su čitavu zimu hranile vašu kožu i prilagodite svoju beauty rutinu. Vreme je za detoks!

Proleće je započelo u svakom smislu. Dani su se produžili, sunce nam se približilo i od sad sve može ići samo na bolje. Temperature će rasti, stabla će cvetati, a mi ćemo postajati sve lepši. Polako odbacujemo toplu odeću i radujemo se laganim modnim kreacijama. Međutim, dok optimistično kupujete nove sandale i proletnju haljinu, razmislite i o potrebama svojoj kože.

Eliminišite toksine iz svoje kože

Osim što su nam niske zimske temperature i zagrejane prostorije isušile kožu, naša je koža svakodnevno izložena štetnim spoljašnjim uticajima. Zagađenje vazduha direktno je povezano s vidljivim znakovima oštećenja na koži, a svakodnevne susrete s toksinima jednostavno je nemoguće izbeći. Zimi manje pazimo na ishranu, manje se krećemo, zbog praznika konzumiramo više alkohola… To sve dovodi do akumulacije toksina u organizmu, što se ponajpre manifestuje na našem najvećem organu – koži. Ekcemi, psorijaza, crvenilo, direktni su pokazatelji teške borbe organizma s toksinima, dok se akne i miteseri najčešće pojavljuju zbog neprikladnih preparata koje nanosimo na kožu.

Dakle, vreme je za detoks! Detoksikacija lica daje trenutno vidljiv rezultat: koža je osvežena, izgleda mlađe, na dodir je glatka i čvrsta, bore i linije manje su vidljive. Osim što neutralizuje vidljive znakove umora i starenja, detoksikacija usporava proces starenja kože upravo zahvaljujući stimulaciji ćelijskih funkcija.

TOP saveti za prolećni detoks kože

ZAPOČNITE SA SVAKODNEVNOM DETOKSIKACIJSKOM RUTINOM KOJA ĆE VRATITI SJAJ I VITALNOST VAŠOJ KOŽI

Potrebno je samo malo vremena (i novca) za podsticanje detoksikacije i obnove ćelija kože. Kožu je potrebno temeljno očistiti i kvalitetno nahraniti te zaštiti. Najbolji izbor nege je onaj s koktelom voćnih ekstrakata i antioksidativnim svojstvima, bogat vitaminima i mineralima koji će aktivirati enzime za razlaganje ćelijskog otpada, a potom i zaštititi od uticaja iz okoline.

  • Negu započnite uklanjanjem izumrlih ćelija. To ćete učiniti nežnim pilingom koji će dubinski očistiti kožu i pripremiti je za nanošenje dalje nege.
  • Nastavite s nanošenjem losiona ili micelarne vode koji će osvežiti i hidratizovati kožu
  • S fluidom umornoj ćete koži vratićete blistavost i energiju. Ako ga koristite sa anti-age kremom, njen efekat protiv starenja se udvostručava.
  • Na kraju, ali nikako manje važno, nanesite posebnu kremu na područje oko očiju, koja će smanjiti tamne podočnjake i zaštititi ovo nežno područje.
  • 1 – 2 puta nedeljno nanesite masku prirodno rešenje za dubinsko čišćenje i vraćanje sjaja koži
  • Tečni puder zamenite laganijom organskom BB kremom. Ništa manje ne pristaje proleću kao potpuno prekrivajući, teški make-up, s neprirodnim mat završetkom. Osim toga, BB kreme imaju niz pozitivnih učinaka na našu kožu o kojima smo već pisali na našem blogu

REDUKUJTE UNOS ŠEĆERA

Kad god je to moguće, pokušajte beli šećer zameniti medom ili kakaom. Oni su izvrsna alternativa šećeru – osiguravaju magnezijum, kalcijum, sumpor, cink, gvožđe, bakar, kalijum, flavonoide, antioksidante i vitamine. Pored toga, med telu brzo vraća izgubljenu energiju, a kakao smanjuje stres i depresiju. Obe su namirnice izuzetno bitne za celokupno zdravlje!

UNOSITE DOVOLJNO TEČNOSTI

Pijte najmanje 6 do 8 čaša vode dnevno, a dan započnite čašom mlake vode u koju ste iscedili pola limuna te dodali kašičicu meda. To će pomoći vašem celokupnom zdravlju i lepoti, jer podstiče probavu, metabolizam i cirkulaciju. Vaša će koža izgledati zdravije, sjajnije i mlađe.

ZAŠTITITE SE DO SUNCA

Iako je proleće čini se odraz laganijih temperatura, ne dajte da vas česte kiše i oblaci zavaraju. Duži sati dnevne svetlosti, znače i veći rizik od štetnih sunčevih zraka. Stoga, svakodnevno nanosite zaštitu na svoje lice te izaberite proizvod koji će zaštiti vašu kožu od prevremenog starenja.

Ne zaboravite i na redovnu fizičku aktivnost koja će vam pomoći u borbi protiv prolećnog umora, a uveče obavezno sebi priuštite potpuni detoks tretman. Zašto baš uveče? Zato što dok naš mozak spava i odmara, koža puni energiju za sutrašnji dan. Naime, noću se između 22:00 i 02:00 odvija obnavljanje ćelija kože. Stoga je potrebno kožu podstaći na taj proces, kako bi jutro dočekala sveža i odmorna. Kao da je spavala 2 sata duže.

Uživajte u proleću!

Imate li i vi neku svoju malu tajno za lepu kožu? Podelite je s nama i našim čitateljkama.