Da bismo imali čistu kožu neophodno je da imamo tzv. beauty sleep od barem 7-8 sati. Znamo da spavati 8 sati danju nije isto što i noćni, zdrav san. Zapravo za čistu kožu je potrebna detoksikacija. Ovaj process obnavljanja ćelija kože odvija se od 22h i traje do 02h. Stoga, verujemo da ćete ipak na počinak odlaziti pre ponoći.

Međutim, dovoljna količina vode, fizička aktivnost i higijena su važan preduslov za zdravu kožu. Jako je važno za čistu kožu unositi i dodatno kvalitetne namirnice. Svakodnevna ishrana bogata bobičastim voćem i citrusima pomoći će da koža bude čista. Uz ove zdrave navike, neophodno je da praktikujemo i par osnovnih pravila.

  • Čistite svoju make up četku na svakih 7-10 dana

Make up i bakterije se zadržavaju na četkama, te ih je nežnim antibakterijskim sapunom i toplom vodom potrebno dobro oprati i ostaviti sa se osuši.

  • Dezinfikujte svoje naočare i telephone

Neverovatno je koliko dugo tokom dana provedemo razgovarajući telefonom, ili noseći naočare za sunce ili vid. Obe podloge su pogodne za razvoj bakterija, što onemogućava da koža bude čista.

  • Izbegavajte prečesto umivanje lica tokom dana

Sasvim je dovoljno da ujutru i uveče umijete kožu nežnom micelarnom vodicom.

  • Nije dovoljno samo umiti lice

Uvek nakon umivanja, koristite nežne micelarne vodice ili nežan tonik. Dodatno očistite i hidrirajte kožu nakon umivanja tako što ćete natopiti blaznicu i temeljno preći celo lice i vrat.

  • Hidratacija je za sve tipove kože

Mislite da vašoj masnoj koži nije potrebna hidratacija? O, da, jeste, i to mnogo! Koristite hidratantne serume svakog dana pre dnevne i / ili noćne kreme, kao i maske barem 1-2 puta nedeljno.

Nuxe preporuka za čistu i nežnu kožu